Οι κατασκευαστές αποφάσισαν για την απαγόρευση συμβατικών αυτοκίνητων από το 2035

Ξέρουμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αποφασίσει την απαγόρευση πώλησης αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα από το 2025, όμως ποια είναι η θέση των κατασκευαστών;

Εξάτμιση αυτοκινήτου

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ευρώπης δεν θα αμφισβητήσουν την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να απαγορεύσει ουσιαστικά τα οχήματα που χρησιμοποιούν ορυκτά καύσιμα από το 2035, ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει τις φετινές ευρωπαϊκές κοινοβουλευτικές εκλογές, δήλωσε ο επικεφαλής της ένωσης ACEA Luca de Meo.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, ο Luca de Meo, πρόεδρος της ACEA, της ευρωπαϊκής ένωσης αυτοκινητοβιομηχανιών, δήλωσε ότι η ευθύνη της αυτοκινητοβιομηχανίας "ως επιχειρηματικοί ηγέτες... δεν είναι να διαφωνήσουμε με τον κανονισμό".

"Δεν αμφισβητούμε το 2035", δήλωσε ο de Meo, ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της Renault. "Τώρα πρέπει να ασχοληθούμε με το θέμα". Η απαγόρευση των αυτοκινήτων με ορυκτά καύσιμα το 2035 "είναι δυνητικά εφικτή, αλλά πρέπει να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις", πρόσθεσε.

Η επιβράδυνση της αύξησης της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα έχει αυξήσει την πίεση στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία να μειώσει το κόστος και να αναπτύξει πιο προσιτά μοντέλα, καθώς νέοι κινέζοι ανταγωνιστές καταφθάνουν με μοντέλα χαμηλότερου κόστους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερες κρατικές επιδοτήσεις και πιο πανταχού παρούσα υποδομή φόρτισης για να τονωθεί η ζήτηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να ενθαρρυνθεί η μαζική υιοθέτηση.

Πηγή: Automotive News Europe

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network