Lotus: το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα ξεπεράσει σε πωλήσεις την Emira

Η πρωτοφανής αναγνωρισιμότητα της μάρκας αναμένεται να αυξήσει τη ζήτηση για το νέο μοντέλο που αναμένεται να κάνει ντεμπούτο το 2025.

Η Lotus αναμένει ότι το νέο, πλήρως ηλεκτρικό σπορ όχημα που θα παρουσιάσει, θα έχει πωλήσεις που θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο μοντέλο της. Η βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι αισιόδοξη επειδή η μεγάλη ζήτηση του νέου ηλεκτρικού SUV Eletre έχει συμβάλλει στην ενίσχυση του προφίλ της μάρκας.

"Με τη δουλειά που κάναμε για να αυξήσουμε τον συνολικό όγκο, θα έχουμε ένα επίπεδο αναγνωρισιμότητας της μάρκας που δεν είχαμε ποτέ πριν", δήλωσε ο Mike Johnstone, Chief Commercial Officer της Lotus. "Αυτό μας φέρνει σε μια καλύτερη θέση στο χώρο των ηλεκτροκίνητων διθέσιων αυτοκινήτων".

Το ντεμπούτο του ηλεκτρικού σπορ μοντέλου της Lotus, με την κωδική ονομασία Type 135, θα γίνει το επόμενο έτος και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 2027. Όπως ανέφερε η Lotus ενόψει της προγραμματισμένης εισαγωγής της στο χρηματιστήριο αυτό το τρίμηνο, υπολογίζει να πουλήσει μεταξύ 10.000 και 15.000 αντίτυπα του μοντέλου μέχρι το 2029. Αυτός ο στόχος είναι υπερδιπλάσιος από την πρόβλεψη πωλήσεων του 2024 για το διθέσιο Emira, το οποίο η Lotus λέει ότι θα είναι το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Στόχος το φράγμα των 100.000 πωλήσεων

Η Lotus διαθέτει ήδη το Eletre, το πρώτο SUV της μάρκας, ενώ μόλις λάνσαρε το αμιγώς ηλεκτρικό Emeya. Και τα δύο απευθύνονται στην κορυφή της premium αγοράς. Στην Ευρώπη πέρυσι η Lotus πούλησε 1.008 Eletre.

Μέχρι το 2025 η Lotus αναμένει να πουλάει 73.000 οχήματα ετησίως. Οι παραδόσεις ενός λιγότερο ακριβού μεσαίου SUV που αναμένεται το 2026, προβλέπεται να προσθέσουν 80.000 έως 90.000 πωλήσεις στον παγκόσμιο όγκο της Lotus από το 2027, όπως έχει πει η εταιρεία σε πιθανούς επενδυτές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που ανήκει στην Geely σχεδιάζει να συγχωνευθεί με την εισηγμένη εταιρεία L Catterton Asia Acquisition και να ενταχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.