H πολύ αμφιλεγόμενη ματιά της Ζacoe στην Ferrari 296 GTB λέγεται 296 GTZ

Η Zacoe επιμελείται την Ferrari 296 GTB με ένα kit από ανθρακονήματα εμπνευσμένο από την 250 LM, δημιουργώντας την έκδοση 296 GTZ.

Όταν σχεδίαζε την 296 GTB, ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, Flavio Manzoni, άντλησε έμπνευση από την 250 LM της δεκαετίας του 1960, με τη σύνδεση μεταξύ των δύο αυτοκινήτων να είναι πιο εμφανής στις εισαγωγές αέρα που βρίσκονται ψηλά και μπροστά από τους θόλους των πίσω τροχών.

Αυτή τη φορά, σειρά παίρνει ο οίκος βελτιώσεων ZACOE Performance, που με το κιτ "296 GTZ" θεωρεί πως το αυτοκίνητο αποκτά ακόμη περισσότερες αναφορές στην 250 LM.

Σύμφωνα με την ZACOE, τα αρχικά GTZ ερμηνεύονται ως "Gran Turismo di ZACOE", με τις πληροφορίες όμως να περιορίζονται εδώ. Αυτό σημαίνει πως πέρα από τα τεράστια πρόσθετα τμήματα από ανθρακονήματα περιμετρικά της 296 GTB, δεν γνωρίζουμε τι άλλο μπορεί να περιλαμβάνεται στην μετατροπή.

Η προέκταση της αεροτομής, τα πλαϊνά skirts και η χαμηλότερη μάσκα μπροστά σε συνδυασμό με τα διαφορετικά φτερά, είναι οι εμφανείς αλλαγές που έχουν γίνει, ενώ νέες είναι και οι ζάντες. Μπορεί το τελικό αποτέλεσμα να είναι θέμα γούστου, όμως δύσκολα θα λέγαμε πως οι αλλαγές που έχουν γίνει μιμούνται ιδιαίτερα την 250 LM.

Επιπλέον, δεν γίνεται καμία αναφορά στο κόστος του wide body kit, με την ZACOE να αναφέρεται σε αυτό ως "σχεδιαστικό πρωτότυπο", κάτι που σημαίνει πως ίσως δούμε μερικές αλλαγές πριν φτάσει το κιτ στο στάδιο της παραγωγής.