CES 2024: Αυτές είναι οι νέες τεχνολογίες στα αυτοκίνητα

Πρωτοποριακές οθόνες, προηγμένα συστήματα ηλεκτροκίνησης και νέα λογισμικά θα είναι μερικά από τα στοιχεία που θα παρουσιάσουν κορυφαίοι προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας στην καθιερωμένη έκθεση CES 2024.

CES 2024

Στην καθιερωμένη έκθεση τεχνολογίας CES που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 12 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας θα συμμετάσχουν αρκετές εταιρείες λογισμικών και ηλεκτρικών συστημάτων κίνησης που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα.

Σημαντικοί προμηθευτές της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως η Bosch και η Valeo, θα διοργανώσουν συνεντεύξεις Τύπου, ενώ άλλοι θα κάνουν γνωστή την παρουσία τους με υπερπολυτελή περίπτερα στο χώρο της έκθεσης.

Ορισμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένου του προμηθευτή αλουμινένιων κατασκευών Constellium, θα εκθέσουν για πρώτη φορά στη CES. Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένες από τις τεχνολογίες που σκοπεύουν να παρουσιάσουν οι προμηθευτές.

Continental CES 2024

Continental

Η Contintenal θα παρουσιάσει φέτος τις δυνατότητες του νέου λογισμικού της. Ένα οικοσύστημα με διευρυμένες λειτουργίες που θα βρίσκεται στο Cloud. Σχεδιάζει επίσης να παρουσιάσει τις δυνατότητες του έξυπνου πιλοτηρίου και τις νέες οθόνες που μπορούν να βοηθήσουν στη διαμόρφωση της "εμπειρίας κινητικότητας του μέλλοντος".

Η εταιρεία θα παρουσιάσει επίσης νέες τεχνολογίες στον τομέα της ασφάλειας και της αυτόνομης οδήγησης, συμπεριλαμβανομένου του αυτοματοποιημένου παρκαρίσματος, καθώς και νέα αποτελέσματα από τις συνεργασίες της με την Ambarella για συστήματα αυτοματοποιημένης οδήγησης και με την Aurora για συστήματα αυτοκινούμενων φορτηγών.

Hyundai Mobis QL Display

Hyundai Mobis

Η Hyundai Mobis επικεντρώνεται στις τεχνολογίες απεικόνισης οχημάτων, συμπεριλαμβανομένης της νέας οθόνης QL Display. Πρόκειται για ένα πάνελ που διαθέτει τεχνολογία κβαντικών κουκίδων που ενισχύει το χρώμα και δημιουργεί μια πιο ρεαλιστική απεικόνιση με ενισχυμένη την αντίθεση μεταξύ των ανοιχτών και των σκούρων χρωμάτων.

Διαβάστε Επίσης

Το σύστημα περιλαμβάνει μια κυρτή οθόνη 27 ιντσών με πάχος περίπου 19 χιλ., με δυνατότητα περαιτέρω σμίκρυνσης (σε περίπου 10 χιλ.) εάν το ζητήσει ο πελάτης, ανέφερε η Hyundai Mobis σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Η εταιρεία από την Ν. Κορέα ανέφερε πως η νέα τεχνολογία προσφέρει πλεονέκτημα κόστους σε σχέση με τις οθόνες OLED, οι οποίες είναι παρόμοιες από άποψη απόδοσης ενώ στοχεύει σε premium κατασκευαστές οχημάτων.

Marelli CES 2024

Marelli

Η Marelli σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο νέες πλατφόρμες ανάπτυξης προϊόντων. Η πρώτη φέρει την ονομασία Lean platform και όπως ανέφερε η εταιρεία στηρίζεται σε μια απλοποιημένη προσέγγιση στο σχεδιασμό υλικού και λογισμικού, με αποτέλεσμα λιγότερα εξαρτήματα, μειωμένο βάρος και μικρότερο κόστος από τα τυπικά προϊόντα χωρίς να θυσιάζονται οι επιδόσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, η Marelli θα εκθέσει την ιδέα του προβολέα LeanLight, ο οποίος διαθέτει 20% λιγότερα εξαρτήματα από έναν τυπικό προβολέα, και την οθόνη LeanDisplay, η οποία προσφέρει μείωση του βάρους κατά 40% σε σχέση με τις τυπικές οθόνες.

Διαβάστε Επίσης

Η δεύτερη πλατφόρμα της ονομάζεται Advantage και περιλαμβάνει έτοιμα συστήματα για την αγορά, όπως ένα "συνδεδεμένο πιλοτήριο", το οποίο επιδέχεται αναβαθμίσεις σε ανεξάρτητα και μεμονωμένα χαρακτηριστικά εύκολα και γρήγορα χωρίς να επηρεάζεται η συνολική λειτουργικότητα του συστήματος.

American Axle

Η American Axle & Manufacturing με ειδικότητα στην κατασκευή συστημάτων μετάδοσης κίνησης θα επιδείξει τεχνολογίες στον τομέα της ηλεκτροκίνησης. Η εταιρεία θα εκθέσει την ηλεκτρική μονάδα κίνησης για υβριδικά και πλήρως ηλεκτρικά συστήματα κίνησης μέσω του υβριδικού Mercedes AMG GT 63 S E Performance. Θα έχει επίσης στην έκθεση τους εμπρόσθιους και οπίσθιους άξονες e-beam επόμενης γενιάς της.

Magna CES 2024

Magna

Η Magna International, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ανταλλακτικών στη Βόρεια Αμερική, θα παρουσιάσει τις τελευταίες τεχνολογίες της σχετικά με την ενεργητική ασφάλεια, τη συνδεσιμότητα και την ηλεκτροκίνηση. Η εταιρεία θα παρουσιάσει από παραδοσιακά εξαρτήματα μέχρι τεχνολογία αισθητήρων για προηγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

"Με τεχνογνωσία σε όλους σχεδόν τους τομείς του οχήματος, η CES αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για εμάς να επιδείξουμε τι είναι εφικτό καθώς κινούμαστε προς ένα ασφαλέστερο και πιο βιώσιμο μέλλον", δήλωσε ο Eric Wilds, επικεφαλής πωλήσεων και μάρκετινγκ της εταιρείας.

Forvia CES 2024

Forvia

Η εταιρεία θα παρουσιάσει τις εξελίξεις των προϊόντων της στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της ασφάλειας, της αυτοματοποιημένης οδήγησης και των τεχνολογιών στο cockpit. Τέσσερις από τις τεχνολογίες της εταιρείας έλαβαν βραβεία καινοτομίας CES 2024, συμπεριλαμβανομένης της νέας τεχνολογίας φωτισμού από τη θυγατρική της Hella και μιας νέας πλατφόρμας λογισμικού για ηλεκτρονικούς εξωτερικούς καθρέφτες (e-mirrors).

Διαβάστε Επίσης

Βραβεύτηκε επίσης για την οθόνη Skyline Immerse Display, την οποία η εταιρεία χαρακτήρισε ως "καινοτόμο οθόνη από κολόνα σε κολόνα" που ενισχύει την ασφάλεια μειώνοντας την απόσπαση της προσοχής του οδηγού. Οι απεικονίσεις υψηλής ανάλυσης εμφανίζονται "μόνο όταν απαιτείται", συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ασφάλειας του οδηγού, ανέφερε η Forvia σε δελτίο Tύπου.

Επιπροσθέτως, επιβραβεύτηκε για την τεχνολογία Light Tile, η οποία μπορεί να δημιουργήσει μια "διάφανη όψη" στο πάνελ της πόρτας όταν το αυτοκίνητο είναι σταθμευμένο και να εμφανίζει σχετικές πληροφορίες εάν εντοπιστούν αντικείμενα ή άλλοι κίνδυνοι έξω από την πόρτα, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ασφάλειας για τους επιβάτες, τους ποδηλάτες και τους πεζούς.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network