Αυτή η Frankenstein Jaguar XKE έχει κινητήρα από Toyota Supra

Η Eneos παρουσίαζει και φέτος τα αυτοκίνητα Frankesnstein στο SEMA Show και εκείνο που δεσπόζει είναι η Jaguar XKE των 750 ίππων χάρη στον κινητήρα από Toyota Supra

Είναι μια παράδοση για την Eneos στην Αμερική να παρουσίαζει κάθε χρόνο στο SEMA Show τα Frankenstein αυτοκίνητά της, όπως πιθανώς θυμάσαι με αυτή την Porsche 911 με κινητήρα boxer από Subaru. Φέτος λοιπόν γίνεται ακόμη πιο extreme παρουσιάζοντας μια κλασική Jaguar XKE με κινητήρα από Toyota Supra που θα φτάσει τους 750 ίππους. 

Η κατασκευή έχει την υπογραφή του οδηγού drift, Faruk Kugay και της DevSpeed Motorsports και συνδυάζει την επέτειο 75 ετών της Jaguar και την υποστήριξη της Eneos στους ιαπωνικούς κινητήρες, καθώς η φίρμα λιπαντικών διαθέτει ένα πολύ ευρύ πεδίο που δραστηριοποιείται στην αγορά της Ιαπωνίας. 

Έτσι ο κινητήρας που επελέγη για αυτή την κλάσική Jaguar E-Type είναι ο εξακύλινδρος σε σειρά, τρίλιτρος από Toyota Supra, ο οποίος ως γνωστόν έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, όσον αφορά την απόδοσή του. 

Ο Kugay που ξέρει από διάφορες custom επιλογές για να φτάσει στο αποτέλεσμα που θέλει για το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί στους αγώνες, διάλεξε τα καλύτερα από κάθε εταιρεία. Έτσι ο κινητήρας της Toyota έχει αλλάξει σε βασικά σημεία όπως τα έμβολα, το turbo και άλλα, ενώ αναβαθμισμένο είναι το πλήρες σύστημα καυσίμου και  η κεντρική μονάδα ελέγχου. 

Ο drifter εμπιστεύθηκε την εταιρεία Charlie's Customs στην Αγγλία και μαζί κατέληξαν πως το πλαίσιο πίσω, η ανάρτηση και  το διαφορικό θα πρέπει να προέρχονται από μια BMW E60, όπως και το μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων από μια BMW E36 M3.

Με βάση όλα αυτά και την ραγδαία αύξηση της ιπποδύναμης ενισχύθηκε τόσο το αμάξωμα όσο και το υπόλοιπο πλαίσιο, που είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθηθεί η φιλοσοφία των Hot Rod αυτοκινήτων. 

Οτιδήποτε δεν ήταν διαθέσιμο στην αγορά είτε εκτυπώθηκε τρισδιάστατα κατά παραγγελία, είτε κατασκευάστηκε, όπως οι τροχοί 17 ιντσών που φτιάχτηκαν τμηματικά με στόχο να θυμίζουν τους κλασικούς τροχούς της Jaguar E-Type. 

H Eneos είναι και φέτος πολύ ενεργή στο SEMA Show και η Jaguar XKE δεν είναι το μοναδικό αυτοκίνητο που παρουσιάζει. Τα άλλα δύο Frankenstein αυτοκίνητά της είναι ένα Nissan 350Z με δύο κινητήρες και ένα pick up Toyota Land Cruiser.