Aston Martin: Η Valkyrie είναι για οδήγηση και όχι για μουσεία

Σύμφωνα με τον Marek Reichman της Aston Martin, η θέση αυτοκινήτων όπως η Valkyrie είναι στο δρόμο και όχι σε μουσεία

Aston Martin Valkyrie Chris Harris

Μπορεί η απόκτηση ενός hypercar να αποτελεί αιτία προβληματισμού; Υπό προϋποθέσεις, ναι. Πάρε για παράδειγμα την Aston Martin Valkyrie. Για να αποκτήσεις μια από τις ελάχιστες που θα παραχθούν, θα χρειαστεί να εκταμιεύσεις πάνω από 3 εκατομμύρια ευρώ.

Η λογική λέει πως ακόμη κι έτσι, στον τραπεζικό σου λογαριασμό θα παραμένουν ακόμη αρκετά εκατομμύρια, όμως το δίλημμα είναι βέβαιο πως θα σε επισκεφτεί.

Διαβάστε Επίσης

Τι κάνεις με το πανάκριβο αυτοκίνητο που μόλις απέκτησες; Το κυκλοφορείς στους δημόσιους δρόμους, απολαμβάνοντας τα επιφωνήματα θαυμασμού και παίρνοντας το ρίσκο να συμβεί κάποιο απρόοπτο, ή το κλειδώνεις στο γκαράζ να κάνει παρέα με τα άλλα supercars που πιθανότατα έχεις στην κατοχή σου;

Goodwood Supercars Aston Martin Valkyrie

Άλλωστε, ένα αυτοκίνητο σαν τη Valkyrie μπορείς κάλλιστα να το δεις και ως επένδυση. Άσε που ο θόρυβος των 126 db που φτάνει στην καμπίνα, σημαίνει πως θα πρέπει να κυκλοφορείς φορώντας ωτοασπίδες, σα να βρίσκεσαι στα paddock της F1.

"Τα αυτοκίνητα τα φτιάχνουμε για να οδηγούνται"

Η Aston Martin πάντως, παίρνει σαφή θέση απέναντι στο δίλημμα. Θέλει τα αυτοκίνητά της να οδηγούνται και όχι να φυλλάσσονται σε γκαράζ. Μιλώντας στους συναδέλφους του βρετανικού TG, το μεγαλοστέλεχος της Aston Martin, Marek Reichman, δήλωσε πως "ο λόγος για τον οποίο φτιάχνουμε αυτοκίνητα, είναι για να οδηγούνται. Θέλουμε οι άνθρωποι να τα απολαμβάνουν. Αν θέλουν να αγοράσουν μια Valkyrie και να την βάλουν σε ένα μουσείο, τέλεια. Αλλά εσείς εκεί έξω θέλετε να τους ακούσετε και να τους δείτε. Θέλεις να βλέπεις στο Instagram feeds με Valkyries να κινούνται μέσα σε σήραγγες”.

Aston Martin Valkyrie

Ναι, αυτό είναι κάτι που σίγουρα θέλουμε να δούμε. Και ίσως είναι ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ένας από τους κατόχους της Valkyrie, έχει ήδη επισκεφτεί την Aston Martin για το πρώτο σέρβις των 1.000 χιλιομέτρων. "Έχουμε έναν πελάτη Valkyrie που νομίζω ότι έχει ήδη 1.500 χιλιόμετρα στο αυτοκίνητο”, λέει ο Reichman.

Προφανώς, τα περισσότερα από αυτά έγιναν σε δημόσιους δρόμους και όχι στην πίστα. Εντάξει, εμείς στην Ελλάδα δεν έτυχε να τον συναντήσουμε, όμως είναι παρήγορο το να γνωρίζουμε πως τουλάχιστον ένας, κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network