Ferrari 250 GTO 65 εκατ. ευρώ πήρε φωτιά σε αγώνα κλασικών (video)

Έχεις μια σπάνια αγωνιστική Ferrari και την δίνεις σε πρώην πιλότο της Formula 1 για να πάρει μέρος σε αγώνα κλασικών. Και τελικά παίρνει φωτιά.

Αν είχες μια ανεκτίμητη (και ας έχει τιμή) κλασική αγωνιστική Ferrari θα την έβγαζες βόλτες και θα πήγαινες σε αγώνες; Το πιο πιθανό είναι όχι αλλά να που κάποιος κάτοχος Ferrari 250 GTO -αξίας 65 εκατομμυρίων ευρώ- την έδωσε σε φίλο του για να πάρει μέρος σε κλασικό αγώνα -στον οποίο συμμετείχαν και άλλες κλασικές Ferrari αξίας πολλών εκατομμυρίων. Και εκεί συνέβη κάτι που δεν θες με τίποτα να σου τύχει.

Στην εκδήλωση Goodwood Revival που πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες πριν, αρκετές Ferrari βρέθηκαν στην πίστα για να παρελάσουν και να αγωνιστούν μεταξύ τους.

Πολλές σπάνιες Ferrari μαζί σε αγώνα

Στον ημίωρο χρονομετρημένο αγώνα συμμετείχαν πολλές κλασικές Ferrari 250, συμπεριλαμβανομένης μιας 250 LM, της μοναδικής 250 GT SWB Breadvan και μιας 250 GT Lusso. Το θέαμα ήταν εντυπωσιακό.

Όλα πήγαιναν καλά για τα πρώτα 15 λεπτά, μέχρι που μια φωτιά ξέσπασε στην Ferrari 250 GTO που οδηγούσε ο πρώην πιλότος της F1 Karun Chandhok. Ενώ έτρεχε στην τέταρτη θέση, η Ferrari πήρε φωτιά, αναγκάζοντας τον πρώην οδηγό F1 να χάσει τον έλεγχο και να καταλήξει στο γρασίδι.

Όταν παίρνει φωτιά το αυτοκίνητο των ονείρων σου

Σε συνέντευξή του στους διοργανωτές του φεστιβάλ, ο Chandhok δήλωσε ότι "τσιμπιόταν" πριν βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός από τα "αυτοκίνητα των απόλυτων ονείρων του". Εξήγησε όμως ότι η διάθεσή του άλλαξε όταν είδε φλόγες από τον καθρέφτη του. 


Συγκεκριμένα είπε: "Σε ένα μέρος της διαδρομής, σκεφτόμουν 'πόσο ωραίο είναι αυτό; Είμαι σε ένα GTO στο Goodwood!'. Στη συνέχεια, βγαίνοντας από μια στροφή άκουσα έναν κρότο και οι πίσω τροχοί μπλόκαραν. Καθώς έστριψα, είδα φλόγες, οπότε βγήκα αμέσως από την πίστα με ασφάλεια, για να ελαχιστοποιήσω το λάδι που έτρεχε και να φύγω από τη μέση".

Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, η φωτιά προκλήθηκε από μια "τρύπα στον κινητήρα". Αν και οι ιδιοκτήτες του αυτοκινήτου δεν έχουν ακόμη προσδιορίσει την αιτία, εξήγησαν ότι μια εσωτερική βλάβη προκάλεσε μια "τρύπα στο πλάι του κάρτερ", η οποία προκάλεσε διαρροή λαδιού. Όταν το λάδι έφτασε στην καυτή εξάτμιση, πήρε φωτιά.

Η διαρροή λαδιού στην πίστα σε συνδυασμό με το μπλοκάρισμα των τροχών ήταν αυτό που προκάλεσε την απώλεια ελέγχου του Chandhok.