Αυτό είναι το νέο Toyota Land Cruiser-πότε έρχεται στην Ευρώπη

To δημοφιλές μοντέλο της Toyota με πάνω από 11,3 εκατομμύρια πωλήσεις, επανέρχεται με νέα εμφάνιση και ακόμη μεγαλύτερες δυνατότητες εκτός δρόμου

Τελικά φαίνεται πως αρκετές εταιρείες αισθάνονται τη ανάγκη να ανατρέξουν στις ρίζες τους, όταν έρχεται η ώρα της αντικατάστασης εμβληματικών τους μοντέλων, ή της παρουσίασης κάποιων σημαντικών νέων. Πιο πρόσφατο τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η Toyota, που μόλις παρουσίασε τη νέα, 5η γενιά του Land Cruiser. Το νέο σκληροπυρηνικό off road της ιαπωνικής εταιρείας, έρχεται ακριβώς 72 χρόνια μετά την παρουσίαση του BJ.

Κι αν αυτό από μόνο του δεν έχει να σου πει πολλά, σίγουρα είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι το απερχόμενο μοντέλο, παρέμεινε στην αγορά για 14 ολόκληρα χρόνια.

Πλέον, η σχεδίαση του Land Cruiser έχει εμφανή ρετρό στοιχεία, με το όνομα της Toyota που διατρέχει τη μάσκα του να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, ενώ υιοθετεί μια τετράγωνη αισθητική προσέγγιση, που αναμφίβολα ενισχύει τον heavy duty χαρακτήρα του. Τώρα αν το μπροστινό του μέρος σου φέρνει στο μυαλό και κάτι από το νέο Defender, πιθανότατα δεν κάνεις λάθος.

Επιβλητική εμφάνιση

Το νέο Land Cruiser είναι ένα αρκετά ογκώδες μοντέλο και αυτό είναι κάτι ανεξάρτητο από την αίσθηση που δημιουργεί η εμφάνισή του. Το μήκος του φτάνει τα 4,92 μέτρα, την ώρα που το πλάτος και το μήκος του είναι 1,98 και 1,87 μέτρα αντίστοιχα.

Όσο για το μεταξόνιο, έχει διαμορφωθεί στα 2,85 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί πως παραμένει πιστό στο πλαίσιο τύπου σκάλας, επιλογή που παραδοσιακά θεωρείται η πιο ενδεδειγμένη για οχήματα υψηλών επιδόσεων εκτός δρόμου.

Ωστόσο το πάτωμα GA-K της Toyota που χρησιμοποιεί το νέο Land Cruiser, έχει ακαμψία βελτιωμένη κατά 50% σε σχέση με εκείνη του μοντέλου που αντικαθιστά.

Σε επίπεδο κινητήρων, η ευρωπαϊκή αγορά αναμένεται να έχει τις εξής επιλογές: μια έκδοση diesel με κινητήρα 2.8 λίτρων απόδοσης 204 ίππων και λίγο αργότερα (πιθανώς στις αρχές του 2025) μια ήπια υβριδική έκδοση που θα χρησιμοποιεί ως βάση επίσης κινητήρα diesel και η απόδοσή του θα φτάνει τους 326 ίππους.

Όπως ανακοίνωσε η Toyota, η είσοδος του Land Cruiser στην αγορά θα συνοδευτεί από την περιορισμένης παραγωγής έκδοση First Edition που θα παραχθεί σε 5.000 μονάδες και θα διαθέτει μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού όπως μεταλλικά προστατευτικά του αμαξώματος και ράγες οροφής.

Μιας και γίνεται αναφορά στον εξοπλισμό, το ιαπωνικό off road θα είναι εφοδιασμένο με συστήματα που αναβαθμίζουν τις εκτός δρόμου δυνατότητές του.

Αναβαθμισμένα ηλεκτρονικά βοηθήματα

Συγκεκριμένα, τα ηλεκτρονικά συστήματα Multi-Terrain Monitor και Multi-Terrain Select εμφανίζονται βελτιωμένα, καθώς το μεν πρώτο διαθέτει κάμερα και οθόνη υψηλή ανάλυσης ώστε να δίνει στον οδηγό μια ακριβή εικόνα της περιοχής γύρω του, ενώ το δεύτερο προσαρμόζει αυτόματα τη λειτουργία του οχήματος, ανάλογα με τις συνθήκες του δρόμου. Επίσης, το σύστημα SDM δίνει τη δυνατότητα αποσύνδεσης της εμπρός αντιστρεπτικής δοκού μέσω ενός διακόπτη.

Το Land Cruiser που θα διατίθεται σε εκδόσεις με 5θέσια ή 7θέσια διάταξη, αποκτά για πρώτη φορά τιμόνι με ηλεκτρική υποβοήθηση, ενώ θα διαθέτει και νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων. Όπως έχει ανακοινώσει η Toyota, η έναρξη των παραγγελιών στην Ευρώπη θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο με τις παραδόσεις να ξεκινούν τους πρώτους μήνες του 2024.

 

Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024
Toyota Land Cruiser 2024