Αυτό είναι το νέο Hyundai Santa Fe και είναι πολύ τετράγωνο

Η νέα γενιά Hyundai Santa Fe έχει αντισυμβατική εμφάνιση και ένα ευρύχωρο εσωτερικό με τρεις σειρές καθισμάτων. Θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρξει έκδοση με επαναφορτιζόμενο υβριδικό σύστημα όπως και στην τωρινή σειρά.

Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe
Hyundai Santa Fe

Ο προϊοντικός κύκλος ζωής κάθε μοντέλου της Hyundai διαρκεί περίπου για μια εξαετία. Πιστή στο ραντεβού της με το χρόνο η κορεατική εταιρεία ετοίμασε τον αντικαταστάτη της υπάρχουσας 4ης γενιάς του μοντέλου Santa Fe που παρουσιάστηκε το 2018 και οσονούπω θα δώσει την σκυτάλη στο νέο μοντέλο.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τεχνολογία που θα το εφοδιάζει όμως θεωρείται βέβαιο πως θα έχει και υβριδικές επαναφορτιζόμενες εκδόσεις των 265 ίππων.

Hyundai Santa Fe

Στο νέο μοντέλο η σχεδιαστική προσέγγιση ήταν αντισυμβατική. Σε όλες τις γενιές Santa Fe, η Hyundai υιοθέτησε τις ρέουσες γραμμές σε καμπυλόγραμμες σιλουέτες.

Η νέα σειρά έχει boxy σχεδίαση και είναι εντυπωσιακό το πως έχει ταιριάξει τόσο αρμονικά σχήματα Η, τόσο στην φωτιστική υπογραφή του μοντέλου μπροστά και πίσω όσο και στο κάτω τμήμα του μπροστινού προφυλακτήρα.

Hyundai Santa Fe

Όπως στο Tucson αλλά και στο νέο Kona, οι θόλοι των φτερών στο καινούργιο Santa Fe είναι διευρυμένοι και με γωνίες. Φιλοξενούν τροχούς 21 ιντσών με πολυάκτινες ζάντες ελαφρού κράματος και συμβάλλουν στην δημιουργία μιας στιβαρής εικόνας. Γενικώς η νέα σχεδιαστική γραφή της Hyundai πολύ μας αρέσει, και στο νέο Santa Fe ακόμα περισσότερο, καθώς θυμίζει ολίγον από Ioniq 5 και Ioniq 7 αλλά και από Range Rover.

Η εταιρεία δεν ακολούθησε την πεπατημένη όπου αυτή την εποχή είναι της μόδας τα κουπέ SUV. Η φόρμα του νέου Santa Fe αποτελεί ωδή στον κυβισμό.

Διαβάστε Επίσης

Αναζητώντας στις λεπτομέρειες

Το Santa Fe 5ης γενιάς έχει μεγαλύτερο μεταξόνιο σε σύγκριση με τα υπάρχοντα μοντέλα και θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρχουν τρεις σειρές καθισμάτων στην καμπίνα. Η τελευταία έχει μια πολύ καθαρή σχεδίαση στο ταμπλό με τις δύο οθόνες ενδείξεων να ενσωματώνονται σε ένα ενιαίο πάνελ όπως στο Ioniq 5 και στο νέο Kona.

Hyundai Santa Fe

Μία τρίτη οθόνη ενδείξεων και ρύθμισης του κλιματιστικού βρίσκεται υπό γωνία τοποθετημένη στην υπερυψωμένη κεντρική κονσόλα που είναι φαρδιά, διαθέτει ένα μεγάλο υποβραχιόνιο με χώρο εναπόθεσης μικροαντικειμένων από κάτω και ένα χώρο μπροστά που έχει τις ποτηροθήκες και δύο επαγωγικές βάσεις φόρτισης smartphones.

Τα υλικά στο ταμπλό είναι δέρμα Nappa και ξύλο όμως η εταιρεία έχει ενσωματώσει στην καμπίνα και μια σειρά από βιώσιμα υλικά. Όπως η σουέτ ταπετσαρία οροφής, τα καλύμματα των επενδύσεων στις θύρες που είναι από δερματίνη φιλική προς το περιβάλλον αλλά και οι πλάτες των καθισμάτων της δεύτερης και τρίτης σειράς που μαζί με τα πατάκια είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο πλαστικό.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network