Η BMW XM προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ SUV στο Pikes Peak αλλά έσπασε κάτι άλλο

Το Pikes Peak είναι κάτα κάποιο τρόπο το αμερικανικό Nurbrugring και όλοι θέλουν να σπάσουν ένα ρεκόρ εκεί για θα σημαίνει φήμη (και πωλήσεις) στις ΗΠΑ. Κάπως έτσι προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ SUV παραγωγής και η BMW XM. Αλλά...

BMW XM Label Red

Το φετινό Pikes Peak ολοκληρώθηκε και πολλές ομάδες, κατασκευαστές και ιδιώτες προσπάθησαν να δαμάσουν την θρυλική αμερικανική ανάβαση. Μια από τις εταιρείες που προσπάθησε να σπάσει ρεκόρ -και ρεκόρ στο Pikes Peak σημαίνει δόξα και πωλήσεις στις ΗΠΑ- ήταν η BMW XM και συγκεκριμένα έβαλε στόχο να ξεπεράσει την Lamborghini Urus που κατέχει το ρεκόρ στο Pikes Peak για τα SUV παραγωγής. 

XM Label Red: η πιο ισχυρή BMW παραγωγής

Η BMW κατέβασε στον "αγωνιστικό χώρο" ένα αυτοκίνητο-λαίλαπα που γρυλίζει στο όνομα BMW XM. Είναι το δυνατότερο αυτοκίνητο παραγωγής της BMW και το πρώτο αποκλειστικά Μ αυτοκίνητο μετά την M1.

Διαβάστε Επίσης

Με την αφορμή αυτή να ξέρετε ότι στο 5ο τεύχος του TopGear που κυκλοφορεί με την εφημερίδα Κεφάλαιο 1η Ιουνίου θα χορτάσετε BMW XM σε ένα μαγικό coast to coast στην Πελοπόννησο. 

BMW XM Label Red
BMW XM Label Red, η ισχυρότερη BMW παραγωγής

Και φυσικά δεν κατέβασε την "απλή" ΧΜ -όσο απλό μπορεί να είναι ένα αυτοκίνητο με 653 ίππους, τετρακίνηση, V8 4,4 λίτρων twinturbo και ηλεκτροκινητήρα περίπου 200 ίππων- αλλά την ακραία εκδοχή της Label Red. Αυτό σημαίνει περίπου 100 παραπάνω ίππους και συγκεκριμένα 748. Ναι, αυτή είναι η πιο δυνατή BMW παραγωγής και προσπάθησε να σπάσει το ρεκόρ για το ταχύτερο SUV παραγωγής στο Pikes Peak. 

Δεν πήγε καλά αυτό

Η BMW είχε ανακοινώσει ότι θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ αρκετούς μήνες πριν. Και μετά σιγή ιχθύος. Μέχρι που είδαμε στο βίντεο της ζωντανής μετάδοσης του Pikes Peak με την BMW XM Label Red να έχει διαλυμένο το εμπρός τμήμα.

BMW XM Label Red Pikes Peak

Δεν ξέρουμε τι ακριβώς συνέβη αλλά αμερικανικό μέσο ρώτησε την BMW και η απάντηση ήταν αυτή: 
"Δυστυχώς, οι ελπίδες μας για ένα ρεκόρ με την BMW XM σήμερα τελείωσαν με ένα περιστατικό στον αγώνα. Ο οδηγός Matt Mullins είναι απογοητευμένος αλλά σώος. Η εστίαση τώρα είναι στην εκ νέου προετοιμασία του οχήματος και στον προγραμματισμό για άλλη μια προσπάθεια για ρεκόρ αργότερα αυτό το καλοκαίρι".


ΟΚ, άρα τώρα ξέρουμε ότι μέσα στο καλοκαίρι η BMW θα ξαναπροσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ και αν σκεφτούμε τα δεδομένα η μεγαλύτερη πιθανότητα δεν είναι απλά να ξεπεράσει το ρεκόρ της Urus αλλά να το διαλύσει. Αναμένουμε. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network