Ινδικό Volvo XC90 μετατρέπεται σε coupe με gullwing πόρτες

Σε κάποιον δεν άρεσε το Volvo XC90 όπως ήταν έτσι αποφάσισε να το μετατρέψει σε τι άλλο; Ένα off road coupe με Gullwing πόρτες

Volvo XC90 DC2 India

Custom κατασκευές έχουμε δει πολλές και διάφορες και ορισμένες ξεχωρίζουν πραγματικά για την αισθητική τους και τις μηχανολογικές τους επιλογές. Στην Ινδία ο Dilip Chhabria είναι μάλλον ο διασημότερος σε αυτό το είδος και το νεότερό του project είναι ένα Volvo XC90 που έχει μετατραπεί σε ένα περίεργο και πολύ ιδιαίτερο off road coupe με Gullwing πόρτες. 


Ποια είναι η DC2;

Η εταιρεία του Ινδού ονομάζεται DC2. Εκείνος έχει δουλέψει στην General Motors αφού σπούδασε στην Πασαντίνα των ΗΠΑ, αλλά επέστρεψε στην Ινδία θέλοντας να εκφράσει με πιο πειστικό τρόπο το ταλέντο του και την οπτική του πάνω στα αυτοκίνητα. 

Volvo XC90 DC2 India

Δημιούργησε έτσι την DC2 που πλέον είναι μια εταιρεία 500 εργαζομένων με κύριο αντικείμενο να φτιάχνει ορισμένες πιο γήινες μετατροπές όπως το Midnight Polo, ένα VW Polo δηλαδή με άλλη εμφάνιση, αλλά και μερικές που αμέσως ξεχωρίζουν.

Διαβάστε Επίσης

Bespoke όνομα και πράγμα

Αυτό το τελευταίο συμβαίνει με το Volvo XC90. Το οποίο από ένα τεράστιο premium SUV, έχει μετατραπεί σε έναν αντίστοιχα premium off road coupe που δεν φοβάται να δείξει την διαφορετικότητά του. 

Volvo XC90 DC2 India

Προφανώς κάποιος πελάτης το παρήγγειλε αυτό το αυτοκίνητο κάτι που συμβαίνει κατά κόρον, με τα projects της DC2 και επιπλέον δεν έχουν ανακοινωθεί ούτε τιμή, ούτε διαθεσιμότητα. Κοιτάζοντας το από εμπρός μοιάζει με ένα ιδιαίτερο pick up, καθώς η μάσκα είναι σαν να έχει σχεδιαστεί στο Detroit τη δεκαετία του 1990. 

Volvo XC90 DC2 India

Πίσω το σχέδιο είναι κάπως πιο εύπεπτο, με μια μπάρα φωτισμού τύπου Porsche να εκτείνεται στον πίσω προφυλακτήρα, αλλά να επισκιάζεται από τον τεράστιο πίσω αεραγωγό. Δύο τετράγωνες απολήξεις εξάτμισης βρίσκονται στο κέντρο και προσδίδουν στο όχημα κάποιο σπορτίφ χαρακτήρα.

Volvo XC90 DC2 India

Φυσικά οι πόρτες Gullwing είναι εκείνες που ξεχωρίζουν με την πρώτη ματιά γιατί συμβάλλουν στο μεγαλύτερο ποσοστό στη διαμόρφωση αυτού του ξεχωριστού χαρακτήρα. Μάλιστα ακόμη και αυτές είναι περίεργες καθώς μοιάζουν με πραγματικά φτερά που ανοίγουν και θα μπορούσαν να κάνουν το αυτοκίνητο να πετάξει. 

Volvo XC90 DC2 India

Στο εσωτερικό, η κανονικότητα ενός Volvo μοιάζει να αποκαθίσταται. Λίγες επεμβάσεις έχουν γίνει σε ό,τι αφορά τον οδηγό, από διακόπτες και χειριστήρια, ενώ τα υλικά που έχει επιλέξει ο σχεδιαστής είναι ποιοτικά και μόνο τα χρώματα κάνουν κάπως πιο αμφιλεγόμενη την συνολική αισθητική. 

Διαβάστε ακόμα:
 - 10 προκλητικές και αστείες έντυπες διαφημίσεις αυτοκινήτων
 - Ελλάδα: Μεγάλη αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων-τι γίνεται με τα diesel
 - Το πιο παραδοσιακό drift που έγινε ποτέ: με άμαξα και έναν ίππο (+video)
 -YouTuber κατέστρεψε Mustang GT 800 ίππων και το έχει σε video
 - Σε πόσα χρόνια θα έχουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα όλες οι φίρμες

Best of Network