H VW "σώζει" το ετήσιο GTI Meeting αλλάζοντας έδρα

To φημισμένο Worthersee μας χαιρέτησε για περιβαλλοντικούς λόγους αλλά η VW είναι εδώ για να σώσει την διάσημη συνάντηση ιδιοκτητών GTI, μεταφέροντάς την στο Βόλφσμπουργκ

VW Wolrthersee GTI Meeting Coming Home

Περίπου πριν από δύο εβδομάδες η δημοτική αρχή της περιοχής στην οποία ανήκει η λίμνη Worthersee στην Αυστρία, συνεδρίασε και αποφάσισε πως η ετήσια συγκέντρωση ιδιοκτητών GTI μοντέλων της Volkswagen, δεν συμβαδίζει με τους περιβαλλοντικούς στόχους της, έτσι δεν θα συνεχιστεί. Και μπορεί να μοιάζει αυτό με μια φυσιολογική εξέλιξη στην εποχή μας, αποτέλεσε όμως ένα βαρύ πλήγμα στα σχέδια χιλιάδων ιδιοκτητών Golf GTI και άλλων μοντέλων της VW που κάθε χρόνο είχαν την δική τους γιορτή, την οποία μάλιστα παραδοσιακά "αγκάλιαζε" η ίδια η εταιρεία. 

VW Wolrthersee GTI Meeting Coming Home

Το Worthersee GTI Meeting λάμβανε χώρα από το 1982 και μέχρι το 2019 πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο με τη συμμετοχή χιλιάδων ιδιοκτητών VW GTI, εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν VW Golf, κάθως σε αυτά βασίστηκε η αρχική ιδέα. Το 2020 και το 2021 δεν πραγματοποιήθηκε λόγω πανδημίας, αλλά τώρα ήρθε το "τελειωτικό χτύπημα" από τον Δήμαρχο. Αν και για να είμαστε ειλικρινείς, ήδη πριν την ανακοίνωση του Δήμου, ο ιδρυτής και διοργανωτής της συγκέντρωσης είχε προαναγγείλει την διακοπή της, υποδεικνύοντας πως οι λόγοι κρύβονται στις περιβαλλοντικές ανησυχίες στην περιοχή. 

Διαβάστε Επίσης

Ήρθε ως σωτήρας η VW

Άμεσα ωστόσο η Volkswagen αποφάσισε να μην αφήσει μια εκδήλωση που κατά καιρούς συγκέντρωνε ακόμη και 200.000 επισκέπτες να χαθεί, έτσι ανακοίνωσε πως η ετήσια συνάντηση, μετονομάζεται σε GTI Coming Home και η έδρα της θα είναι στο Βόλφσμπουργκ, κοντά στην έδρα της εταιρείας. 

VW Wolrthersee GTI Meeting Coming Home

Η απόφαση αυτή μάλιστα αφορά το μέλλον κυρίως, καθώς η εκδήλωση δεν θα γίνει το 2023 και αυτό είναι ειλημμένη απόφαση. Θα επανέλθει όμως το 2024 και θα ξεκινήσει μια νέα σελίδα στην ιστορία του. Η εκδήλωση ιστορικά έχει φιλοξενήσει παρουσιάσεις νέων οχημάτων, παρουσιάσεις πρωτοτύπων καθώς και τις συναντήσεις των συλλόγων ιδιοκτητών. Μελλοντικά όπως αναφέρει η VW, θα υπάρξουν πολλές ακόμη ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και εκπλήξεις για τους λάτρεις του GTI. Οι χώροι και οι υποδομές στο Βόλφσμπουργκ προσφέρουν ιδανικές προϋποθέσεις για την υποδοχή μεγάλου αριθμού επισκεπτών με τα οχήματά τους. 

Με το σύνθημα "Coming Home", η Volkswagen θα κάνει την τοποθεσία Βόλφσμπουργκ το νέο σπίτι των οπαδών του GTI.

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network