H Xiaomi παρουσίασε ψηφιακό κλειδί για μοντέλα της BMW

Η Xiaomi παρουσίασε το Xiaomi 13 το οποίο σε συνεργασία με την BMW και την Google έχει εφαρμογή ψηφιακού κλειδιού για τα αυτοκίνητά μας

Xiaomi 13 BMW Digital Car Key

Η Xiaomi μπορεί να μην παρουσίασε το αυτοκίνητό της, το οποίο (λογικά) αναμένεται να το δούμε κάποια στιγμή το καλοκαίρι του 2023, όμως στην έκθεση της Βαρκελώνης, που είναι η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας επί ευρωπαϊκού εδάφους, μας έδειξε την νέα εφαρμογή για το ψηφιακό κλειδί του αυτοκινήτου, η οποία ενσωματώνεται στο ολοκαίνουργιο Xiaomi 13

Xiaomi 13 BMW Digital Car Key

Η εταιρεία τεχνολογίας που είναι μια από τις σημαντικότερες της Ασίας, συνεργάζεται με την Google και την BMW στην προκειμένη περίπτωση για να λανσάρει στο νέο της κινητό, μια υπηρεσία που μέχρι τώρα δεν διέθετε. Το ψηφιακό κλειδί αυτοκινήτου θα μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει το αυτοκίνητο αλλά και να θέσει σε λειτουργία τον κινητήρα. 

Στέλνεις το κλειδί με email

Σύμφωνα με την Xiaomi, το ψηφιακό κλειδί είναι τέλειο για εκείνους που θέλουν να δανείζουν το αυτοκίνητό τους χωρίς να χρειάζεται να δανείζουν το κλειδί. Εμείς δεν ξέρουμε κανέναν να θέλει να δανείζει το αυτοκίνητό του, ειδικά μαζί με το κλειδί για να το βάλει κάποιος άλλος εμπρός, αλλά τέλος πάντων, ο κόσμος αλλάζει και αυτά τα πράγματα τώρα θα χρειάζονται. Σε ρεαλιστική βάση είναι μια υπηρεσία που μπορεί να φανεί χρήσιμη σε πολύ ειδικές περιπτώσεις ή σε εταιρείες car sharing που το μόνο που θα χρειάζεται κανείς να έχει θα είναι μια ενημερωμένη εφαρμογή στο κινητό.

Διαβάστε Επίσης

Το ψηφιακό κλειδί θα μπορεί κανείς να το στέλνει όπως στέλνει ένα ψηφιακό εισιτήριο, καθώς θα είναι στο Google Wallet και θα διαμοιράζεται. Αυτό είναι κάτι που η Apple έχει ανακοινώσει από το 2020, αλλά δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη. Είναι στη φάση της εξέλιξης καθώς η Apple το έχει διαθέσει στις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προγραμματιστές, προκειμένου να γίνουν συμβατά τα αυτοκίνητά τους και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί. 

Σύντομα σε ολα τα τηλέφωνα για όλα τα αυτοκίνητα

Xiaomi 13 BMW Digital Car Key

Αν κρίνουμε δε, από το γεγονός πως 2-3 ημέρες πριν την Xiaomi την εφαρμογή ψηφιακού κλειδιού ανακοίνωσαν οι εταιρείες κινητών τηλεφώνων Oppo, OnePlus και Vivo για τα δικά τους τηλέφωνα, τότε μάλλον πρόκειται για μια τάση που στην πορεία θα δούμε όλο και  περισσότερο. Οι τρεις προαναφερθείσες διαθέτουν ψηφιακό κλειδί μόνο για τα αυτοκίνητα της Nio προς το παρόν. Σε ό,τι έχει να κάνει με την Xiaomi πάντως η ανακοίνωση αφορούσε τα αυτοκίνητα της BMW και θα είναι διαθέσιμη από το δεύτερο τετράμηνο του 2023. 


 

Best of Network