Δες τις δοκιμές εξέλιξης της ανανεωμένης Porsche Cayenne

H Porsche υπόσχεται σημαντικές αναβαθμίσεις για το facelift της δημοφιλούς Cayenne, η οποία αναμένεται στην αγορά την άνοιξη του 2023.

Porsche Cayenne Facelift Testing

Ωραίες οι διάφορες εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής της Porsche 911 που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα, αλλά το πραγματικά σημαντικό νέο μοντέλο της Porsche για τη χρονιά που διανύουμε, είναι η ανανεωμένη Porsche Cayenne. Η έκδοση facelift της 3ης γενιάς του δημοφιλούς SUV αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα κάποια στιγμή μέσα στην ερχόμενη άνοιξη, ωστόσο μέχρι να έρθει αυτή η στιγμή, οι δοκιμές του συνεχίζονται κανονικά όπως μπορείς να δεις και στις φωτογραφίες.

Porsche Cayenne Facelift Testing

Η αλήθεια είναι πως αυτό που έχουμε συνηθίσει να συμβαίνει, είναι η αισθητική ανανέωση των διάφορων μοντέλων να είναι περιορισμένης έκτασης και τουλάχιστον σχεδιαστικά, η ανανεωμένη Cayenne δεν δείχνει να έχει μεγάλες αλλαγές σε σχέση με τα όσα γνωρίζουμε. Αν όμως πιστέψουμε τις δηλώσεις του Michael Schatzle, ανθρώπου που ηγείται του project της Cayenne, θα μπορούσε να σταθεί ακόμη και ο χαρακτηρισμός νέο αυτοκίνητο.

Ο Schatzle διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για "μία από τις πιο εκτεταμένες αναβαθμίσεις προϊόντων στην ιστορία της Porsche". Στην πραγματικότητα, οι αναβαθμίσεις είναι τόσο μεγάλης έκτασης, που η Porsche θέτει το φρέσκο Cayenne σε ένα πλήρες πρόγραμμα δοκιμών, όπως θα έκανε για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο συνολικά. Ή μήπως αυτό ήταν απλώς μια δικαιολογία για τους μηχανικούς και τους οδηγούς δοκιμών να πάνε να διασκεδάσουν στην άμμο, το χιόνι και τη λάσπη; Η απάντηση θα δοθεί την άνοιξη.

Porsche Cayenne Facelift Testing

Ένα ακόμη στοιχείο που γνωρίζουμε για την ανανεωμένη Cayenne, είναι πως στόχος του facelift ήταν να επιτευχθεί ένα "μεγαλύτερο εύρος μεταξύ των τυπικών επιδόσεων της Porsche στο δρόμο, της άνεσης στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων και των δυνατοτήτων εκτός δρόμου". Γνωρίζουμε επίσης ότι σε αυτήν θα περιλαμβάνεται η νέα τεχνολογία φώτων HD-Matrix, καθώς και ένα νέο "ημιενεργό" πλαίσιο, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. 

Porsche Cayenne Facelift Testing

Παράλληλα, η Porsche αναφέρει πως στη νέα της εκδοχή, η Cayenne θα διαθέτει μια νέα, εκτεταμένα ψηφιοποιημένη οθόνη, με βελτιωμένες λειτουργίες συνδεσιμότητας. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία, αλλά ακούγεται σαν συνθήκη που θα επιφέρει περαιτέρω μείωση των φυσικών κουμπιών στο ταμπλό της Cayenne. 

Porsche Cayenne Facelift Testing

Συνολικά, η ομάδα δοκιμών της Porsche έχει διανύσει πάνω από τέσσερα εκατομμύρια χιλιόμετρα με την ανανεωμένη Cayenne, στα εδάφη της Ασίας, της Αφρικής, της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Αν και οι εν δυνάμει ιδιοκτήτες του SUV της Porsche σπάνια θα βρεθούν σε περιβάλλον αντίστοιχο με αυτό των δοκιμών που βλέπεις στις φωτογραφίες, είναι καλύτερα να γνωρίζουν πως το αυτοκίνητό τους μπορεί να τα καταφέρει. 

Porsche Cayenne Facelift Testing


 

Best of Network