Αυτό το Nissan Ariya ετοιμάστηκε για ταξίδι 27.000 χλμ.

Επική θα είναι η αποστολή αυτού του Nissan Ariya το οποίο θα ταξιδέψει από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο και θα διανύσει 27.000 χλμ.

Nissan Ariya Pole to Pole

H Nissan παρουσίασε το ειδικά διαμορφωμένο, ηλεκτρικό Ariya με το οποίο ο Chris Ramsey θα ταξιδέψει από τον Βόρειο στον Νότιο Πόλο, καλύπτοντας μια απόσταση 27.000 χλμ.. Η ηλεκτρική περιπέτεια της Nissan ονομάζεται Pole to Pole και θα ξεκινήσει τον Μάρτιο. Η εταιρεία είχε παρουσιάσει τα σχέδιά της και κάποια σκίτσα του αρκτικού αυτού, Nissan Ariya, όμως τώρα παρουσίασε το μοντέλο που είναι εντυπωσιακά μεγάλο όχημα, το οποίο μοιάζει δύσκολο να σταματήσει εύκολα από οποιοδήποτε εμπόδιο. 

Nissan Ariya Pole to Pole

Και αυτό είναι κάτι απαραίτητο στην πραγματικότητα, γιατί κατά τη διάρκεια της επικής περιπέτειας αυτής, το Ariya θα πρέπει να αντιμετωπίσει εδάφη και περιβάλλοντα που κόβουν την ανάσα και είναι ακραία, όπως πάγο, βαθύ χιόνι, απότομες αναρριχήσεις σε βουνά και αφιλόξενους αμμόλοφους στην έρημο. 

Nissan Ariya Pole to Pole

Η Arctic Trucks, εταιρεία που εξειδικεύεται στα οχήματα πολικών αποστολών, συνεργάστηκε μηχανικούς και τους σχεδιαστές της Nissan για να προετοιμάσει το Ariya για αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Οι τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο ήταν ελάχιστες, κάτι που έγινε σκόπιμα. Δεν έγιναν δηλαδή αλλαγές στην μπαταρία ή το σύστημα κίνησης και το μοναδικό αισθητά διαφοροποιημένο στοιχεία είναι η προσαρμογή της ανάρτησης και η προσθήκη ελαστικών 39 ιντσών. Σε συνδυασμό με το e-4ORCE, την προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία ελέγχου όλων των τροχών της Nissan, αυτές οι τροποποιήσεις θα επιτρέψουν στο αυτοκίνητο της αποστολής να αντιμετωπίσει ακραία εδάφη και θα δώσουν στο πλήρωμα την άνεση να κινείται με όσο το δυνατόν λιγότερα άγχη σε αυτήν την πορεία. 

Nissan Ariya Pole to Pole

Το πλήρωμα

Το πλήρωμα θα είναι ο Chris Ramsey και η σύζγός του, Julie. Ο Ramsey είναι γνωστός για τις extreme περιπέτειές του, όπως και για τη σχέση με τη Nissan, καθώς στο παρελθόν έχει λάβει μέρος σε cross country ράλι με έναν Nissan Leaf και είχε διανύσει 16.000 χλμ. "Ένα από τα πράγματα που διέπουν όλες τις περιπέτειες που κάνουμε είναι ότι παίρνουμε ένα τυπικό EV παραγωγής και στοχεύουμε να κάνουμε ελάχιστες αλλαγές για να καταδείξουμε ξεκάθαρα τις πραγματικές, καθημερινές δυνατότητές του, ανεξάρτητα από το πού το οδηγείτε", τόνισε ο Ramsey και  συμπλήρωσε, "Το δικό μας Nissan Ariya δεν διαφέρει, καθώς το σύστημα μετάδοσης κίνησης και η μπαταρία του οχήματος έχουν παραμείνει εργοστασιακά, αποδεικνύοντας πόσο ικανό και ευέλικτο είναι το Ariya παραγωγής. Τροποποιήσαμε την ανάρτηση και διευρύναμε τους θόλους των τροχών, ώστε να μπορούμε να επωφεληθούμε από την υποστήριξη των ελαστικών BF Goodrich 39 ιντσών. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα βρεθώ πίσω από το τιμόνι αυτού που ήταν ήδη ένα λαμπρό όχημα, αλλά τώρα είναι εξοπλισμένο για να κατακτήσει τα πέρατα της γης, με στυλ!"

Nissan Ariya Pole to Pole

Ενέργεια και ανέσεις 

Nissan Ariya Pole to Pole

Η περιπέτεια δεν θα αφορά το ζευγάρι και το αυτοκίνητο της Nissan μόνο, αλλά είναι οργανωμένη πλήρως. Έτσι το Nissan Ariya θα το συνοδεύει η φορητή μονάδα ανανεώσιμης ενέργειας που θα χρησιμοποιείται για τη φόρτιση του Ariya στις πολικές περιοχές. Το ρυμουλκούμενο πρωτότυπο, είναι μια καινοτομία της Nissan και περιλαμβάνει μια ελαφριά ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες που θα εκμεταλλεύονται τους ισχυρούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες φωτός της ημέρας για να παρέχουν φόρτιση στην μπαταρία του ηλεκτρικού οχήματος όταν ο Chris και η Julie σταματούν για να ξεκουραστούν.

Nissan Ariya Pole to Pole

Και όταν θα σταματούν ένας καφές θα χρειάζεται, έτσι ο Ramsey θα έχει στη διάθεσή του μια μηχανή espresso και απόθεμα από τον αγαπημένο του καφέ, ενώ για να μείνουν για πάντα ζωντανές οι εικόνες του ταξιδιού, η Nissan έχει εξοπλίσει το Ariya με ένα drone που θα σηκώνεται από την οροφή του ρυμουλκούμενου και θα αποθηκεύεται πάλι εκεί. 
 

Best of Network