H Asics φτιάχνει παπούτσια από αερόσακους

Ανακυκλωμένους αερόσακους θα χρησιμοποιήσει η Asics για να φτιάξει νέα σειρά παπουτσιών που θα είναι ανθεκτικά και ευλύγιστα

Asics Airbag Shoes

Σχεδόν όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες πλέον χρησιμοποιούν ανακυκλώσιμα υλικά στα αυτοκίνητά τους, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή φιλικότητα προς το περιβάλλον. Μάλιστα έχει αξία σε αυτή την τάση που επικρατεί, πως χρησιμοποιούνται αφενός υλικά που προέρχονται από ανακυκλώσεις άλλων προΪόντων, αφετέρου δε υλικά που είναι πιο εύκολο να ανακυκλωθούν όταν τελειώσει η διάρκεια ζωής τους ή η χρήση τους στα αυτοκίνητα. Καθόλου εύκολο όμως δεν είναι να ανακυκλωθούν τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται στους αερόσακους των αυτοκινήτων. Έτσι η Asics συνεργάστηκε με την ιαπωνική φίρμα Toyoda Gosei, προκειμένου αναζητήσει και να βρει την καλύτερη δυνατή χρήση για έναν αερόσακο που έχει ανοίξει. 

Asics Airbag Shoes

Το ύφασμα από το οποίο φτιάχνονται οι αερόσακοι εξυπηρετεί κατά πώς λέγεται, την εταιρεία αθλητικών ειδών, καθώς είναι εύκαμπτο και ιδιαιτέρως ανθεκτικό, πράγμα που σημαίνει πως είναι τέλειο για αθλητικά παπούτσια. Θα χρησιμοποιείται στο πάνω μέρος των παπουτσιών, στην σειρά "Asics Gel-Sonoma 15-50" η οποία κυκλοφόρησε πολύ πρόσφατα και σε κάποιες αγορές πωλείται κανονικά. 

Asics Airbag Shoes

Τα παπούτσια είναι στην ουσία μια παραλλαγή των κλασικών Gel-Sonoma, αν ξέρεις καθόλου από παπούτσια της Asics, τα οποία όμως είναι trail running, τα 15-50 που φτιάχνονται από αερόσακους είναι cross country, αν ξέρεις καθόλου από παπούτσια γενικώς. Γιατί εμείς εδώ νομίζαμε πως το πιο πρόσφατο cross country ήταν το Ράλι Ντακάρ. Τέλος πάντων, η Toyoda Gosei δεν είναι άσχετη με την ανακύκλωση και τους αερόσακους. Ήδη φτιάχνει αρκετά προϊόντα από το ύφασμα των αερόσακων και το δέρμα από τα κατεστραμμένα τιμόνια ή τα ταμπλό των αυτοκινήτων στα οποία έχουν ανοίξει οι αερόσακοι. Προϊόντα όπως στυλό, δερμάτινες θήκες και άλλα. 

Asics Airbag Shoes

 

Best of Network