Επίσημο: Το νέο και άκρως φουτουριστικό Hyundai Kona

Με νέα αισθητική μέσα έξω, αυξημένες διαστάσεις και μηχανικά μέρη που θα περιλαμβάνουν από ηλεκτρική και υβριδική, μέχρι εκδόσεις με θερμικούς κινητήρες, η Hyundai παρουσιάζει τη νέα γενιά του Kona.

H Hyundai παρουσίασε τη νέα γενιά του μοντέλου της στην κατηγορία των B-SUV, το οποίο χαρακτηρίζεται από σημαντικές αισθητικές αλλαγές σε σύγκριση με το υπάρχον μοντέλο. Αν και το Kona που βρίσκεται στην αγορά δεν μπορείς να πεις πως είναι ένα αυτοκίνητο με συντηρητική σχεδίαση, ο αντικαταστάτης του διαθέτει μια σαφώς πιο φουτουριστική εμφάνιση. Μάλιστα αυτό είναι κάτι που ισχύει και για το εσωτερικό του κορεατικού μοντέλου.

Στο μπροστινό τμήμα του νέου Kona, δεσπόζει η φωτεινή μπάρα που βρίσκεται στο ύψος του καπό, διατρέχει τη μάσκα του από άκρη σε άκρη και την οποία η Hyundai ονομάζει "Seamless Horizon Lamp”. Μάλιστα η ίδια ακριβώς επιλογή έχει γίνει και στη σχεδίαση του πίσω μέρους του αυτοκινήτου, όπου μία ακόμη οριζόντια φωτεινή μπάρα σφραγίζει την αισθητική του μοντέλου.

Σε επίπεδο διαστάσεων, το νέο Kona θα είναι μεγαλύτερο κατά 15 ολόκληρα εκατοστά από το μοντέλο που αντικαθιστά, με το συνολικό του μήκος να ανέρχεται σε 4,35m. Aυξημένα είναι τόσο το πλάτος όσο και το μεταξόνιο του κατά 2,5 και 6 εκατοστά αντίστοιχα. Με βάση τα παραπάνω, οι χώροι στο εσωτερικό του Kona αναμένεται να έχουν αυξηθεί αρκετά.

Ένα σημαντικό στοιχείο για το νέο μοντέλο πάντως, είναι πως σε αντίθεση με τα περισσότερα μοντέλα που διατίθενται με διάφορα συστήματα κίνησης, η σχεδίαση του Kona ξεκίνησε με βάση την ηλεκτρική έκδοση, η οποία στη συνέχεια προσαρμόστηκε κατάλληλα, ώστε να φιλοξενήσει τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς και την υβριδική. Βέβαια η κάθε έκδοση, διαθέτει το δικό της ξεχωριστό στυλ. Το ηλεκτρικό Kona για παράδειγμα, αποκτά γραφικές λεπτομέρειες pixel στη μάσκα εισαγωγής και στον πίσω προφυλακτήρα, εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών εμπνευσμένες από pixel και προαιρετικά μαύρους εξωτερικούς καθρέφτες και οροφή.

Όσο για τη σχεδίαση του εσωτερικού, αυτή δανείζεται αρκετά στοιχεία από το Ioniq 5, κάτι που μόνο θετικό μπορεί να είναι. Ο πίνακας οργάνων απαρτίζεται πλέον από τις δύο διαδοχικές οθόνες 12,3 ιντσών και την "αιωρούμενη” βάση της κεντρικής κονσόλας ανάμεσα στα μπροστινά καθίσματα, που δίνουν μια ξεκάθαρη αίσθηση ευρυχωρίας. Η Hyundai δεν δίνει ακόμη στοιχεία για τα μηχανικά μέρη του νέου Kona, κάτι που αναμένεται να συμβεί το προσεχές διάστημα.