Πόσα θα έδινες για αυτό το Mazda MX-5 με κινητήρα V8;

Θέλεις Miata αλλά θες και σαφάρι. Θέλεις Mazda αλλά θες και V8. Θέλεις roadster αλλά και προβολείς για να τυφλώνεις λαγούς. Υπάρχει λύση.

Mazda MX-5 1992 Σαφάρι
Mazda MX-5 1992 Σαφάρι
Mazda MX-5 1992 Σαφάρι
Mazda MX-5 1992 Σαφάρι
Mazda MX-5 1992 Σαφάρι
Mazda MX-5 1992 Σαφάρι

Καμιά φορά τα θέλουμε όλα. Θέλουμε π.χ. ένα supercar που να κάνει για off road. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει π.χ. η νέα Porsche 911 Dakar. Κάποιοι θέλουν ένα SUV για την πίστα και υπάρχουν και αυτοί -ξέρουμε πολλούς- που θέλουν ένα Mazda ΜΧ-5 ακόμα και μέσα στη φορμόλη για να το βλέπουν. Υπήρξε και κάποιος από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού που ήθελε Miata αλλά και σαφάρι, Mazda αλλά και V8 κινητήρα και roadster αλλά με προβολείς οροφής για να τυφλώνεις λαγούς. Και το έφτιαξε και τώρα πουλιέται. 

Mazda MX-5 1992 Σαφάρι

Είναι ακριβό αυτό το σαφάρι MX-5; 

Τώρα πια ξέρεις ότι παρακολουθούμε δημοπρασίες παράξενων αυτοκινήτων -όπως αυτό το Zimmer- και σε ενημερώνουμε. Δεν γινόταν να μην σου πούμε για αυτό το MX-5. Έχουμε δει πολλά εξελιγμένα MX-5 εδώ στο topgeargreece.gr αλλά αυτό ξεχωρίζει πολύ -και λόγω αντιφατικών με την έννοια Miata στοιχείων. Ο οίκος δημοπρασίων αναφέρει ότι δεν έχει πωληθεί ακόμα και η καλύτερη προσφορά είναι στα 6.000 δολάρια (περίπου το ίδιο σε ευρώ). Ομολογούμε ότι το περιμέναμε πιο ακριβό αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τι ποσό τελικά θα πάει στον νέο του ιδιοκτήτη. 

Mazda MX-5 1992 Σαφάρι

Τεχνικά χαρακτηριστικά;

Όχι δεν είναι τετρακίνητο (μην τα θέλουμε και όλα πια). Τροφοδοτείται από έναν V8 Ford 5,0 λίτρων που συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων πέντε σχέσεων και ένα πίσω διαφορικό Ford. Η ανάρτηση διαθέτει ένα κιτ ανύψωσης της Paco Motorsports που συνοδεύεται από ρυθμιζόμενα coilovers της Tokico και οι πρόσθετες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν ατσάλινες ζάντες 14″ της Bassett με ελαστικά παντός εδάφους, ένα μπροστινό bull bar, αναδυόμενους προβολείς LED, βοηθητικά φώτα KC HID στην οροφή, ένα Hard Dog roll bar και ένα τιμόνι τριών ακτίνων. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι πάτα εδώ και πάρε μέρος στην δημοπρασία, η οποία σύμφωνα με τον δημοπράτη τελειώνει στις 31 Νοεμβρίου. 

Mazda MX-5 1992 Σαφάρι

Best of Network