30 κλέφτες "απαλλοτρίωσαν" 13 αυτοκίνητα από αντιπροσωπεία

Έχει μια κάπως κινηματογραφική πλοκή αυτή η κλοπή: 30 κλέφτες χρειάστηκαν για να κλαπούν 13 αυτοκίνητα, όμως ένας εξ αυτών πήρε Ford Mustang και σκοτώθηκε

Μια μεγάλη ομάδα κλεφτών αυτοκινήτων διέρρηξε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στο Φλιντ του Μίσιγκαν, κλέβοντας 13 οχήματα. Αντιπαρερχόμαστε το πόσο κινηματογραφική είναι μια πολλαπλή κλοπή αυτοκινήτων και θα αρκεστούμε στην παράθεση των γεγονότων -τα οποία δεν πήγαν πολύ καλά για τους κλέφτες. Ιδίως για αυτόν που οδήγησε μια κλεμμένη Ford Mustang (που δεν ήταν καν του John Wick), και δεν είχε τις γνώσεις του Stig όταν οδήγησε αυτήν την Mustang.

Αμερικανικό σάιτ αναφέρει ότι η ομάδα εισέβαλε περίπου στις 3:00 τα ξημερώματα και αντάλλαξε πυροβολισμούς με τον φύλακα ασφαλείας που είχε βάρδια. Ευτυχώς, ο φύλακας δεν σκοτώθηκε ούτε καν τραυματίστηκε. Στη συνέχεια, οι κλέφτες χρησιμοποίησαν τα κλεμμένα αυτοκίνητα για να σπάσουν την πύλη και κατά τη διαδικασία, προκάλεσαν ζημιές σε πολλά άλλα αυτοκίνητα.

O άτυχος κλέφτης και η Ford Mustang

Ένας από τους κλέφτες έφυγε με μια Ford Mustang, το οποίο τράκαρε γύρω στις 4:00 τα ξημερώματα. Το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά και ο οδηγός πέθανε επί τόπου (κεντρική φωτό). Δύο από τα άλλα κλεμμένα αυτοκίνητα ενεπλάκησαν στο τροχαίο, αλλά δεν είναι σαφές αν τραυματίστηκε κάποιος άλλος.

Το κοντινό Πανεπιστήμιο του Όκλαντ είχε λόγους να πιστεύει ότι οι οδηγοί των δύο κλεμμένων Dodge Durango βρίσκονταν στην πανεπιστημιούπολη και εξέδωσε εντολή για καταδίωξη. Η εντολή τελικά καταργήθηκε όταν ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε άτομα που ταίριαζαν στην περιγραφή των κλεφτών να απομακρύνονται από την περιοχή.

Έχουν ανακτηθεί 7 από τα 13 κλεμμένα αυτοκίνητα

Η αστυνομία δήλωσε ότι δεν είναι "ασυνήθιστο" να κλέβονται αυτοκίνητα από αντιπροσωπείες, αλλά σημείωσε ότι είναι η πρώτη φορά που γνωρίζει ότι έπεσαν πυροβολισμοί κατά τη διάρκεια της ληστείας. Μέχρι στιγμής, έχουν συλληφθεί δύο ύποπτοι και έχουν ανακτηθεί επτά από τα 13 κλεμμένα οχήματα στην κομητεία Όκλαντ και την περιοχή του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Fox 2 Detroit. Είπαν επίσης ότι πιστεύουν ότι η ληστεία ήταν έργο άγνωστης ομάδας οργανωμένων κλεφτών αυτοκινήτων, που πιθανότατα δραστηριοποιείται από το Ντιτρόιτ. Είναι πάντως ευχάριστο πώς μια ληστεία με αυτά τα χαρακτηριστικά δεν είχε περισσότερους τραυματίες ή νεκρούς.