Benedetto Vigna: "Δεν θα υπάρξει ποτέ αυτόνομη Ferrari"

Ο CEO της Ferrari, Benedetto Vigna ήταν κατηγορηματικός πως δεν θα υπάρξει ποτέ αυτόνομο αυτοκίνητο από την Ferrari

Στο Maranello ακόμη και αν υπήρχε ποτέ ένας CEO που θα ενέκρινε την παραγωγή ενός αυτόνομου αυτοκινήτου, οι υπάλληλοι της Ferrari δεν θα το έφτιαχναν ποτέ. Θα κατέβαιναν σε απεργία ή μπορεί και να άφηναν μια βρισιά, να έκαναν μια χειρονομία και να δήλωναν παραίτηση, ξεδιπλώνοντας όλο το ιταλικό τους ταπεραμέντο. Άραγε πόσο αλήθεια μπορεί να είναι αυτό; Και αν κάποιοι ήμασταν κάποτε σίγουροι ότι η αλλαγή πορείας της Ferrari είναι σαν να αλλάζει φορά η Γη, τότε μάλλον πρέπει να αναλογιστούμε πως μόλις μερικές δεκάδες μήνες πριν, από το Maranello έβαζαν το ποτέ στην ίδια πρόταση με ένα SUV. Διάβασε τώρα τις λεπτομέρειες για την Purosangue. 

Τον Ιούνιο, ο Benedetto Vigna δεν ήταν καν ένα μήνα CEO της εταιρείας και σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg, δεν θα μπορούσε να αποφύγει την ερώτηση για τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Η απάντησή του ήταν κατηγορηματική και αρνητική. "Κάναμε μια βόλτα με ένα από τα αυτοκίνητα δοκιμών μας, κάποιους επισκέπτες που ασχολούνται με την τεχνητή νοημοσύνη", τόνισε ο φυσικός στο επάγγελμα, επικεφαλής της Ferrari και  συμπλήρωσε, "Όταν κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, παραδέχτηκαν πως η παρουσίαση που θα μας έκαναν είναι άχρηστη"

Ναι στα ηλεκτρονικά βοηθήματα 

Σύμφωνα με τον Vigna, η Ferrari δεν πρόκειται να σταματήσει να χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά βοηθήματα στα αυτοκίνητά της, γιατί δεν εξαλείφεται ο ανθρώπινος χειρισμός. Αυτό γίνεται με αυτοκίνητα που ενσωματώνουν αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 5 και είναι κάτι που σύμφωνα με τον Ιταλό είναι κάτι που η Ferrari ποτέ δεν θα διαθέτει στα αυτοκίνητά της. "Κανείς πελάτης δεν πρόκειται να ξοδέψει χρήματα για μερικούς υπολογιστές στο αυτοκίνητο, ώστε να απολαύσει την οδήγηση. Η αξία του ανθρώπινου παράγοντα για εμάς είναι θεμελιώδης"

Πολλές προπαραγγελίες για την Purosangue 

Στο μεταξύ πάντως, από την εταιρεία δήλωναν πρόσφατα πως μπορεί να φτάσουν ακόμη και στο σημείο να "κλείσουν" τις προπαραγγελίες της Purosangue, λόγω του τεράστιου ενδιαφέροντος και κυρίως λόγω του ότι οι προπαραγγελίες "ξεπέρασαν τις προσδοκίες". Η εταιρεία δεν αποκάλυψε για τι αριθμό προπαραγγελιών μιλάμε, αλλά δεν πρέπει να παραλείπουμε οτι ο λόγος γίνεται για ένα αυτοκίνητο που κοστίζει 390.000 ευρώ. Οι δυνατότητες παραγωγής της Ferrari για την Purosangue σε ετήσια βάση είναι 3.000 αυτοκίνητα