Πώς η Ferrari ξεχωρίζει και στην ισότητα των φύλων

Τι κάνει η Ferrari για την ισότητα των φύλων και γιατί σύμφωνα με την φίρμα η ισότητα είναι σημαντική

Μισθολογική ισότητα των φύλων στην Ferrari

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες βιομηχανίες ασχολούνται σοβαρά με την ισότητα των φύλων. Όταν μιλάμε για εργαζομένους ένα βασικό κομμάτι είναι η μισθολογική ισότητα. Δυστυχώς το μισθολογικό είναι από τα λίγα μετρήσιμα μεγέθη όταν μιλάμε για ισότητα γυναικών και ανδρών στους χώρους εργασίας. Πολλοί αναλυτές έχουν εξηγήσει πόσο δύσκολο είναι να επιτευχθεί ολιστική ισότητα -αν και γίνονται βήματα- και δεν θα επεκταθούμε παραιτέρω. Όσον αφορά την μισθολογική ισότητα στην αυτοκινητοβιομηχανία ξέρουμε ότι η Ferrari τα καταφέρνει καλά. 

Τρία χρόνια μισθολογική ισότητα στην Ferrari

Η Ferrari έχει πιστοποιηθεί για τρίτη συνεχή χρονιά ως EQUAL-SALARY στην Ιταλία και στη Βόρεια Αμερική. Η Ferrari λέει ότι επιβεβαιώνεται η σταθερή δέσμευσή της για ένα εργασιακό περιβάλλον χωρίς αποκλεισμούς, όπου η υπεροχή της αξίας είναι εγγυημένη για την προσέλκυση, διατήρηση και ανάπτυξη των ταλέντων που θα επιταχύνουν την καινοτομία της φίρμας.

Τι είναι η πιστοποίηση EQUAL-SALARY

Η πιστοποίηση EQUAL-SALARY απονέμεται από το Ίδρυμα EQUAL-SALARY της Ελβετίας, με βάση μια επίσκεψη παρακολούθησης που πραγματοποιείται από την PwC σύμφωνα με μια μεθοδολογία που έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αντικείμενο της ανάλυσης των ελεγκτών δεν ήταν μόνο η μισθολογική ισότητα των φύλων, η οποία είχε ήδη εξεταστεί στους δύο προηγούμενους ελέγχους, αλλά και οι δράσεις που αναλήφθηκαν τους τελευταίους 12 μήνες για την ολοένα και μεγαλύτερη ενίσχυση της αξίας της διαφορετικότητας των φύλων.

Η ισότητα των αμοιβών είναι μόνο μία πτυχή μιας πολύπλευρης διαδικασίας για να διασφαλιστεί ότι όλο το προσωπικό έχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να συνεχίσει την καριέρα του στη Ferrari. Η εταιρεία διοργανώνει επίσης μαθήματα κατάρτισης, συναντήσεις συζήτησης και ομάδες εστίασης, προκειμένου να προωθήσει μια κουλτούρα που είναι όλο και πιο ανοιχτή στην καινοτομία και προσεκτική στα θέματα της Διαφορετικότητας και της Ένταξης.

Best of Network