Οκταθέσιο Land Rover Defender 130: Big is beautiful

Το νέο Defender αποκτά το τρίτο του, εξαιρετικά μακρύ αμάξωμα. Επόμενη στάση: λιμουζίνα

Land Rover Defender 130

Αυτό είναι το νέο Land Rover Defender 130, το μακρύτερο και, αν μετρήσουμε κεφάλια, το πιο ευρύχωρο νέο Defender που έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής. Ναι, η διαμόρφωσή του, τού επιτρέπει να φιλοξενήσει μέχρι οκτώ ενήλικες. Για να μην ξεχνιέσαι, μιλάμε για χωρητικότητα επιβατηγού van.

Land Rover Defender 130

Ναι, έχει οκτώ θέσεις

Δύο μπροστά, τρεις στη μέση, τρεις πίσω. Η Land Rover λέει ότι το αμάξωμα του Defender έχει επιμηκυνθεί κατά 340 χιλιοστά για να δημιουργηθεί αυτή η πρόσθετη, τρίτη σειρά καθισμάτων, που επιπλέον είναι ελάχιστα ανυψωμένη σε σχέση με τις άλλες.

Land Rover Defender 130

Με τις τρεις σειρές στη θέση τους, απομένουν μόλις 398 λίτρα χώρου αποσκευών, αλλά πόσες φορές πια θα χρειαστεί να μεταφέρεις μια βασική ομάδα μπάσκετ, μαζί με τον προπονητή και τον βοηθό του;

Land Rover Defender 130

Η Land Rover μας καθησυχάζει, ανακοινώνοντας ότι υπάρχει πλάτος για τρεις ενήλικες, ακόμη και στο πίσω πίσω μέρος (ή "πολύ πίσω" ή "υπερπίσω" - οι χωροταξικοί όροι είναι δικοί μας, όχι της Land Rover) και πολύς χώρος για το κεφάλι. Λογικό, γιατί η ουρά του Defender υπερασπίζεται το δικαίωμά της στις ορθές γωνίες. Και επειδή οι υπερπίσω δεν είναι επιβάτες δεύτερης διαλογής, έχουν στη διάθεσή τους μια αποκλειστική ηλιοροφή.

Μπορεί να χωρέσει πολλά και είναι δυνατό

Με τις τρεις σειρές στη θέση τους, απομένουν μόλις 398 λίτρα χώρου αποσκευών, αλλά πόσες φορές πια θα χρειαστεί να μεταφέρεις μια βασική ομάδα μπάσκετ, μαζί με τον προπονητή και τον βοηθό του; Τις υπόλοιπες, αναδιπλώνεις τα καθίσματα και έχεις χώρο αποσκευών που ζηλεύουν τα ελαφρά επαγγελματικά: Σε 2.291 λίτρα χώρου, εσύ που -ελπίζουμε ότι- είσαι επαγγελματίας φιλόζωος, μπορείς να χωρέσεις όσα Golden Retriever ή/και αδεσποτάκια θέλεις. Δώσε έμφαση στα δεύτερα.

Land Rover Defender 130


Εν τω μεταξύ, πολύ πιο μπροστά, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε δύο εξακύλινδρους ήπιους υβριδικούς κινητήρες βενζίνης με 296 και 395 ίππους, καθώς και έναν εξακύλινδρο diesel με 296 ίππους.
Land Rover Defender 130

Είναι ευκόλως εννοούμενο, αλλά ας μην παραλείψουμε το γεγονός ότι όλα τα 130 έχουν τετρακίνηση που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Φυσικά, υπάρχει διθέσιμη η εκπληκτική, ρυθμίζομενη ανάρτηση και το σύστημα "Terrain Response”. Επίσης, με τη δυνατότητα διάσχισης υδάτινου κωλύματος να φτάνει τα 900 χιλιοστά, μπορείς να ψαρέψεις από το παράθυρό σου, αλλά αν προτιμάς το σκάφος να ξέρεις ότι η δυνατότητα ρυμούλκησης είναι 3.000 κιλά. Μαζί με τα ψάρια.

Best of Network