VW: Ετοιμάζεται η αναβίωση του θρυλικού Scout ως ηλεκτρικό

Ο όμιλος VW βλέπει στην αναβίωση του θρυλικού Scout ως ηλεκτρικό SUV και pickup

Scout Internatioal Harvester

Τα δεδομένα έχουν ως εξής. Η VW ως όμιλος, όχι ως μάρκα, έχει αρκετά μικρό αποτύπωμα πωλήσεων στην αγορά των ΗΠΑ. Τουλάχιστον για το μέγεθός της. Μία ακόμη πραγματικότητα, είναι πως το αμερικανικό κοινό, είναι από τα πιο ορκισμένα στον πλανήτη στην κατηγορία των pickup. Τα ελαφρά φορτηγά, όπως είναι ο ακριβής χαρακτηρισμός του segment, είναι από τους πλέον δημοφιλείς τύπους οχημάτων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και η αλήθεια είναι πως ταιριάζουν στο macho προφίλ αρκετών Αμερικάνων.

Το VW group από την άλλη, είναι κοινό μυστικό πως αναζητά τρόπους για να αυξήσει το μερίδιό του στις ΗΠΑ και όλα δείχνουν πως βρήκε έναν. Ο λόγος για την αναβίωση του ονόματος Scout, γνωστού ήδη από τα '60s για τα οχήματα εκτός δρόμου. Το πλάνο που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στην περίοδο που διανύουμε στο ΔΣ του ομίλου, περιλαμβάνει τη λειτουργία της Scout ως ξεχωριστού brand της VW, που θα διατίθεται στην αμερικανική αγορά παράλληλα με τις υπόλοιπες μάρκες του γκρουπ.

Scout Internatioal Harvester

Μάλιστα η VW φέρεται διατεθειμένη να επενδύσει περί το $1 δις στην αναγέννηση του ονόματος Scout, φέρνοντας στην αγορά ένα ηλεκτρικό SUV και ένα επίσης ηλεκτρικό pickup, έτσι ώστε να είναι σύμφωνη με την τάση της εποχής και τις προτιμήσεις του εκεί αγοραστικού κοινού. Δεν θα πρέπει ωστόσο να διαφεύγει το γεγονός πως η VW, στηρίζει μεγάλο μέρος του πλάνου της για ανάκαμψη στις ΗΠΑ και στο νέο Microbus που παρουσιάστηκε πρόσφατα.

Η Scout ως εμπορικό σήμα, πέρασε στην κατοχή της VW το 2020, όταν η μονάδα φορτηγών Traton εξαγόρασε τη Navistar International Corp. H τελευταία, προέκυψε το 1985, όταν η International Harvester στην οποία ανήκε η Scout, χρεωκόπησε. Η International Harvester ήταν περισσότερο γνωστή για τα τρακτέρ και τα φορτηγά βαρέως τύπου, πριν αρχίσει να κατασκευάζει το Scout στα τέλη του 1960. Το οποίο, αποτέλεσε μαζί με το Jeep CJ, ένα από τα πρώτα off road μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας και υπήρξε ιδιαίτερα δημοφιλές στην εποχή του.

Scout Internatioal Harvester

Το όνομα Scout παρέμεινε στην αγορά μέχρι το 1980, όταν και σταμάτησε η παραγωγή από την International Harvester. Ενδεικτικά, βρισκόμαστε περίπου μία δεκαετία προτού η Ford φέρει στην αγορά το Explorer, ένα μοντέλο που έμελλε να δώσει τεράστια ώθηση στην ανερχόμενη τότε κατηγορία των SUV. Fast forward σε τρεις δεκαετίες και σήμερα το τοπίο στην αγορά των ΗΠΑ, είναι του στυλ τα SUV/pickups και όλοι σας. Ακόμη και νεοσύστατες εταιρείες ηλεκτρικών οχημάτων όπως η Rivian, στοχεύουν αμιγώς στην κατηγορία των SUV/pickup.

Scout Internatioal Harvester

Η εφημερίδα Wall Street Journal που ανέδειξε το θέμα, ανέφερε πως η VW στοχεύει σε πωλήσεις 250.000 οχημάτων που θα έχουν στο αμάξωμά τους το όνομα Scout, με την παραγωγή να είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2026.

Best of Network