WRC: Εξιτήριο για Ogier, στη θέση του συμμετέχει ο Rovanpera

Αναγκαστική αλλαγή για την Toyota ενόψει του Ράλι Πολωνίας 7ο αγώνα του WRC του 2024 καθώς στη θέση του Ogier θα συμμετέχει ο Kalle Rovanpera.

Kalle Rovanpera

Όταν η ομάδα έχει δυνατό πάγκο δεν φοβάται τίποτα και στην περίπτωση της Toyota στο WRC αυτό ισχύει στο έπακρο. Ο Sebastien Ogier που ενεπλάκη σε ατύχημα κατά τις δοκιμές του Ράλι Πολωνίας, δεν μπορεί να συμμετέχει στον αγώνα, έτσι τη θέση του κλήθηκε να καλύψει ο πρωταθλητής Kalle Rovanpera

Kalle Rovanpera

O Φινλανδός που δεν ήταν προγραμματισμένο να αγωνιστεί αυτό το Σαββατοκύριακο στην Πολωνία, έβδομο αγώνα της φετινής περιόδου, ενημερώθηκε μόλις δύο μέρες πριν την εκκίνηση πως θα τρέξει τελικά. 

Η Toyota πήρε τις σχετικές άδειες από τους διοργανωτές, που επέτρεψαν στον Rovanpera να κάνει τις αναγνωρίσεις και έτσι στο Ράλι Πολωνίας ο Φινλανδός θα διεκδικήσει τη νίκη ή μία θέση στο βάθρο, όπως εξάλλου και σε κάθε αγώνα που συμμετέχει. 

WRC Ράλι Σαφάρι 2024 Kalle Rovanpera

"Χάρηκα που άκουσα το μεσημέρι ότι ο Séb και ο Vincent ήταν εντάξει, αυτό ήταν το κύριο ζήτημα", τόνισε ο Rovanpera και συμπλήρωσε αναπολώντας πως περνούσε την Τρίτη του στην πατρίδα του. "Τότε χτύπησε το τηλέφωνο και ήταν Kai (Lindström- Αγωνιστικός Διευθυντής της Toyota Gazoo Racing WRT ). Απλώς άλλαζα κάτι μπουζί στο τζετ-σκι μου για να πάω στη λίμνη και όταν τηλεφώνησε... ήξερα περί τίνος πρόκειται. Σε ένα ράλι όπως αυτό θα θελα να παλέψω για τη νίκη, ίσως αυτή την εβδομάδα δεν είναι πραγματικά τόσο εύκολο να το κάνουμε, αλλά φυσικά θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να φέρουμε αρκετούς βαθμούς για την ομάδα."

Η υγεία του Ogier

Τόσο ο Sebastien Ogier, όσο και ο συνοδηγός του Vincent Landais, αλλά και οι άλλοι δύο επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο με το οποίο συγκρούστηκε το Toyota Yaris της ομάδας, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ο Ogier δημοσίευσε μια φωτογραφία με κολάρο από το τζετ με το οποίο μετακινείται για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και με το οποίο επέστρεψε ήδη στην Γαλλία για ξεκούραση, όπως του συνέστησαν οι γιατροί μετά τις εξετάσεις. 

Sebastien Ogier Ράλι Πολωνίας ατύχημα

Νωρίτερα, είχε βγει από το νοσοκομείο και ο Landais που είχε πιο ελαφρείς τραυματισμούς παρά το γεγονός πως η σύγκρουση ήταν περισσότερο στην μεριά του. Ο Ogier όπως ανέφερε λυπάται που δεν θα δώσει το "παρών" στον αγώνα, αλλά είναι ευγνώμων που δεν υπήρξε κάποιος σοβαρότερος τραυματισμός σε κάνεναν από όσους βρέθηκαν στο ατύχημα. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network