Tραυματίστηκε o Sebastien Ogier σε δοκιμές του Ράλι Πολωνίας-είναι στο νοσοκομείο

Στο νοσοκομείο διεκομίστηκαν με ελικόπτερο ο Sebastien Ogier και ο συνοδηγός του Vincent Landais μετά από ατύχημα που είχαν στις δοκιμές του Ράλι Πολωνίας.

Κακές μνήμες από το θανατηφόρο δυστύχημα του Craig Breen, πριν από 15 μήνες ξύπνησε το ατύχημα στο οποίο ενεπλάκησαν νωρίτερα σήμερα ο Sebastien Ogier και ο συνοδηγός του, Vincent Landais κατά τη διάρκεια δοκιμών για το Ράλι Πολωνίας, αγώνα αυτού του Σαββατοκύριακου για το WRC

Το πλήρωμα με τον 8 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή οδηγούσε ένα πολιτικό Toyota Yaris στην ειδική Goldap που θα είναι η 10η και 14η του αγώνα για να ολοκληρώσει τις αναγνωρίσεις και να τελειοποιήσει τις σημειώσεις του συνοδηγού ενόψει του αγώνα. 

Είχαν μια μετωπική σύγκρουση με ένα άλλο αυτοκίνητο που οδηγούσε μια γυναίκα και σύμφωνα με την αστυνομία της περιοχής επέβαινε ένα ακόμη άτομο. Στο σημείο έφτασαν γρήγορα δύο ελικόπτερα που μετέφεραν 4 τραυματίες στο κοντινό νοσοκομείο. 

Από τις εικόνες που δημοσίευσαν οι τοπικές αρχές φαίνεται πως η σύγκρουση έγινε πλαγιομετωπικά και τα χειρότερα αποτελέσματα αυτής ήταν στην μεριά του Vincent Landais για το Toyota Yaris και αντίστοιχα στην μεριά της γυναίκας οδηγού στο άλλο αυτοκίνητο, αλλά με εμφανώς μεγαλύτερες ζημιές. 

Η Toyota σε ανακοίνωσή της έκανε γνωστή την κατάσταση και ανέφερε μεταξύ άλλων, "Το περιστατικό έλαβε χώρα ενώ ο Ogier και ο Landais, που αγωνίζονται για την Toyota Gazoo Racing WRT στο WRC, προετοιμάζουν τις σημειώσεις τους για την ειδική Goldap, η οποία αποτελεί την SS10 και SS14 του ράλι αυτό το Σάββατο. Ο Ogier και ο Landais οδηγούσαν ένα πολιτικό αυτοκίνητο όπως είναι η συνήθης πρακτική για την αναγνώριση των ράλι. Ο οδηγός του άλλου εμπλεκόμενου οχήματος, μεταφέρθηκε επίσης στο νοσοκομείο για ιατρικούς ελέγχους."
 
Σύμφωνα με πληροφορίες όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ατύχημα ελέγχονται για τραυματισμούς στο στήθος και στην σπονδυλική στήλη. Από τα αποτελέσματα των εξετάσεων ασφαλώς θα εξαρτηθεί πλέον και η συμμετοχή του πληρώματος στον αγώνα αυτής της εβδομάδας και  ευχόμαστε αυτό να είναι το μοναδικό πρόβλημα που θα προκύψει.