F1 GP ΗΠΑ: Πρόγραμμα και ώρες τηλεοπτικής μετάδοσης

Η F1 επιστρέφει και το κάνει στο Τέξας με το Grand Prix ΗΠΑ που όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αποτελεί μια αγωνιστική γιορτή για το πρωτάθλημα.

F1 Grand Prix Σιγκαπούρης Aston Martin

Μετά το δεύτερο μεγάλο διάλειμμα της αγωνιστικής περιόδου για την F1, το πρωτάθλημα επιστρέφει στην δράση με το Grand Prix ΗΠΑ που διεξάγεται παραδοσιακά στο Τέξας και το πάντα ενδιαφέρουσα και απαιτητική πίστα Circuit of the Americas

F1 GP ΗΠΑ Preview 2024

Το COTA σηματοδοτεί την αρχή μιας τριπλέτας συνεχόμενων αγώνων στη Βόρεια και Νότια Αμερική, με την πορεία να συνεχίζεται στο Μεξικό στις 27 Οκτωβρίου και στη Βραζιλία στις 3 Νοεμβρίου. Μετά από μια σύντομη ανάπαυλα, το θέαμα θα μεταφερθεί στο Las Vegas στις 23 Νοεμβρίου. Αξίζει να σημειωθεί, πως τόσο στο Austin όσο και στο Interlagos, το πρόγραμμα περιλαμβάνει και αγώνα Sprint, προσφέροντας επιπλέον δράση και αγωνία στους θεατές.

Διαβάστε Επίσης


Το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία, με τη μάχη για τους τίτλους να παραμένει ανοιχτή. Ο Max Verstappen έχει προβάδισμα 52 βαθμών από τον Lando Norris, ενώ απομένουν να μοιραστούν άλλοι 180 βαθμοί σε 6 Grand Prix και 3 αγώνες Sprint. 

Στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, η McLaren προηγείται με 41 βαθμούς από τη Red Bull και 75 βαθμούς από τη Ferrari. Είναι η πρώτη φορά που η McLaren έχει πλησιάσει τόσο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου και ασφαλώς για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια που η ομάδα προηγείται στην βαθμολογία.

F1 GP ΗΠΑ Preview 2024

Το Circuit of the Americas, με μήκος 5.513 μέτρα, διαθέτει μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά. Περιλαμβάνει 20 στροφές, εκ των οποίων αρκετές είναι γρήγορες καμπές, και δύο μεγάλες ευθείες με ζώνες DRS. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της διαδρομής είναι η πρώτη στροφή, με έντονη ανωφέρεια και μεγάλο πλάτος, που καταλήγει σε αριστερή στροφή 120 μοιρών, όπου πολλά μπορούν να συμβούν – και συχνά συμβαίνουν. 

F1 GP ΗΠΑ Preview 2024

Η αλληλουχία των στροφών 3-6 θυμίζει την αντίστοιχη Maggots-Becketts στο Silverstone, ενώ οι στροφές 12-15 φέρνουν στο νου το Hockenheim. Η τριάδα στροφών 16-18 παραπέμπει στην περίφημη στροφή 8 της Κωνσταντινούπολης. Λόγω της τραχύτητας του οδοστρώματος και των υψηλών ενεργειακών φορτίων που ασκούνται στα ελαστικά στις γρήγορες καμπές, οι διαθέσιμες γόμες ελαστικών θα είναι οι μεσαίες της γκάμας: C2, C3 και C4.

F1 GP ΗΠΑ Preview 2024

Το πρόγραμμα του αγώνα

Στην Αμερική περιλαμβάνεται και αγώνας Sprint όπως είπαμε και προσοχή στις ώρες γιατί μιλάμε για αγώνες που διεξάγονται σε βραδινές ώρες Ελλάδας. Συνεπώς το Sprint του Σαββάτου είναι προγραμματισμένο για τις 21:00 του Σαββάτου και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα, εκείνο το βράδυ θα διεξαχθούν οι κατατακτήριες δοκιμές για τον αγώνα της Κυριακής. 

Το Grand Prix ξεκινά στις 22:00 της Κυριακής σε ζωντανή μετάδοση από την συνδρομητική τηλεόραση του ANT1+, ενώ η μαγνητοσκοπημένη μετάδοση είναι στο ελεύθερο κανάλι του ΑΝΤ1 στις 23:30. 

F1 GP Τέξας Πρόγραμμα

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network