Ο Lewis Hamilton σε ρόλο κλειδί στο Met Gala 2025

To Met Gala ανακοίνωσε το θέμα του 2025 καθώς και τους σημαντικούς πρεβευτές της εκδήλωσης μέσα στους οποίους είναι ο Lewis Hamilton.

Lewis Hamilton Elle Brazil

Το Met Gala ανακοίνωσε υπερήφανα το θέμα του 2025, το οποίο τιτλοφορείται "Superfine: Tailoring Black Style" και αφορά το ενδυματολογικό στλυ του μαύρου άντρα και την εξέλιξη αυτού μέσα στις δεκαετίες από την απελευθέρωση των Αφροαμερικανών μέχρι σήμερα. 

Lewis Hamilton Elle Brazil

Ο Lewis Hamilton ο οποίος έχει πάντα μια ιδιαίτερη σύνδεση με την εκδήλωση καθώς και με την έκθεση στο Met, ανακοινώθηκε φέτος μέσα στην πεντάδα των ανθρώπων που θα προεδρεύουν εκείνη την βραδιά, στις 5 Μαΐου του 2025, αλλά θα αποτελέσουν και τους κύριους πρεσβευτές του θέματος. 

Διαβάστε Επίσης

Στο πλευρό του θα έχει κατά βάση φίλους του, όπως ο Pharrel Williams, ο LeBron James, o Αμερικανός ράπερ A$AP Rocky και ο ηθοποιός Colman Domingo. Στην πρόσφατη παρουσίαση για το προσεχές Met Gala ο Lewis Hamilton έκανε σημαντικές παρατηρήσεις για το πώς η μόδα έγινε ένας τρόπος έκφρασης της ταυτότητάς του.

O Hamilton είπε πως όταν ήταν νέος: "Αναγκάστηκα να συμμορφωθώ. Από την καθημερινή μου ρουτίνα μέχρι και το τι φορούσα. Η ρουτίνα μου ήταν άκαμπτη. Και ως το μοναδικό μαύρο παιδί στην πίστα αγώνων, δεν υπήρχε κανείς σαν εμένα για να με θαυμάσει".

Lewis Hamilton F1 GP Μ.Βρετανίας

Αργότερα στη ζωή του, είπε, "άρχισα να εκφράζομαι πιο δημιουργικά και πιο συγκεκριμένα, μέσω της μόδας. Βρήκα την ταυτότητά μου στο πώς ντυνόμουν. Αυτό ήταν μια τεράστια θετική αλλαγή"

"Γνωρίζω τη δύναμη της αντιπροσώπευσης και πώς η μόδα μπορεί να αποτελέσει ένα μέσο που θα βοηθήσει να προωθηθεί η διαφορετικότητα και να γιορτάσουμε τις διαφορές μας", πρόσθεσε ο Hamilton. "Είμαι ενθουσιασμένος που γιορτάζω την ιστορία των μαύρων... και που δείχνω ότι η ένταξη και η δημιουργικότητα πάνε χέρι-χέρι".

F1 GP Ιταλίας Monza Lewis Hamilton

Ο διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος του Μουσείου Max Hollein δήλωσε ότι η έκθεση, η οποία θα διαρκέσει έξι μήνες - περισσότερο από τις προηγούμενες εκθέσεις μόδας του Met - θα διερευνήσει "τη σημασία του ενδυματολογικού στυλ για τη διαμόρφωση των ταυτοτήτων των μαύρων στην ατλαντική διασπορά" και θα γιορτάσει "τη δύναμη του στυλ ως δημοκρατικό εργαλείο για την απόρριψη των στερεοτύπων και την πρόσβαση σε νέες δυνατότητες".

Σημείωσε ότι εμπνεύστηκε από ένα βιβλίο, το "Slaves to Fashion: Black Dandyism and the Styling of Black Diasporic Identity" της Monica L. Miller (καθηγήτρια του Barnard και προσκεκλημένη επιμελήτρια της έκθεσης).

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network