F1: Πώς μπορεί να κερδίσει το πρωτάθλημα ο Lando Norris

Ένας δύσκολος συνδυασμός απαιτείται για να κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα της F1 ο Lando Norris αλλά αν τα καταφέρει θα έχουμε μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία της Formula 1.

Lando Norris βάθρο F1 GP Σιγκαπούρης

Το διπλό βάθρο της McLaren στην Σιγκαπούρη, όχι μόνο ενίσχυσε τις πιθανότητές της να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, αλλά αύξησε επίσης τον ανταγωνισμό για τον τίτλο του Πρωταθλήματος Οδηγών με τον Lando Norris να έχει πραγματικές ελπίδες.

Max Verstappen F1 GP Σιγκαπούρης

Η εντυπωσιακή νίκη του Norris μείωσε σημαντικά τη διαφορά από τον τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Max Verstappen, ο οποίος μόλις πριν απο μερικούς μήνες, φαινόταν σχεδόν σίγουρος να κατακτήσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του.

Διαβάστε Επίσης

Με έξι αγώνες να απομένουν, συμπεριλαμβανομένων δύο αγώνων sprint στη Βραζιλία και το Κατάρ, η μάχη για το πρωτάθλημα είναι ανοιχτή, αλλά ο Norris έχει μπροστά του δύσκολο δρόμο.

Έχει όντως πιθανότητες ο Norris να κερδίσει τον τίτλο;

Ο Verstappen παραμένει σταθερά στην κορυφή με 331 βαθμούς, 52 βαθμούς μπροστά από τον Norris, ο οποίος έχει 279 βαθμούς. Με ένα μέγιστο των 172 διαθέσιμων βαθμών για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Norris πρέπει να καλύψει μια μέση διαφορά 8,6 βαθμών ανά αγώνα για να ξεπεράσει τον Verstappen.

Lando Norris F1 GP Σιγκαπούρης

Αν και μαθηματικά εφικτό, αυτό το σενάριο απαιτεί την απόλυτη τελειότητα από τον οδηγό της McLaren. Ακόμα κι αν ο Norris κερδίσει και τους έξι αγώνες που απομένουν και πάρει το μέγιστο των βαθμών στους δύο αγώνες σπριντ, ο Verstappen θα μπορούσε να διατηρήσει τον τίτλο του αν τερματίσει δεύτερος σε κάθε έναν από αυτούς τους αγώνες.

Σε αυτή την περίπτωση, η σταθερότητα του Verstappen θα του εξασφάλιζε αρκετούς βαθμούς για να διατηρήσει την πρωτοπορία του και να κερδίσει τον τέταρτο τίτλο του.

Max Verstappen F1 GP Σιγκαπούρης

Τι πρέπει να συμβεί για να κερδίσει ο Norris

Για να έχει ο Norris ρεαλιστική ευκαιρία να κερδίσει τον τίτλο του 2024, θα πρέπει ο Verstappen να έχει μια εγκατάλειψη ή μια κακή στιγμή που θα τον ρίξει χαμηλά στην κατάταξη. Ένας κακός αγώνας για τον Verstappen, όπως μια εγκατάλειψη ή ένας τερματισμός εκτός βάθρου, θα μπορούσε να αλλάξει δραματικά τα δεδομένα.

Max Verstappen F1 GP Σιγκαπούρης

Αν ο Norris πάρει το μέγιστο των βαθμών και ο Verstappen αποτύχει να σκοράρει σε έναν αγώνα, η διαφορά θα μπορούσε να μειωθεί. Ωστόσο, ακόμα και σε αυτό το σενάριο, ο Norris θα χρειαστεί και δεύτερη κακή στιγμή από τον Verstappen, ενώ ο ίδιος θα πρέπει να συνεχίσει να κυριαρχεί.

Lando Norris F1 GP Σιγκαπούρης

Αν γίνουν όλα αυτά πάντως ο Norris θα χρειαστεί μία από τις πιο εκπληκτικές ανατροπές στην ιστορία της Formula 1 για να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο. Ωστόσο εμείς ως φανατικοί θεατές, δεν μπορούμε παρά να περιμένουμε ένα λάθος της Red Bull, σε συνδυασμό με την κυριαρχία της McLaren στους εναπομείναντες αγώνες, για να δούμε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του αθλήματος.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network