F1 GP Ιταλίας: Back to back pole για Norris, απογοητευτικός ο Verstappen

Η McLaren απέδειξε για μια ακόμη φορά πως είναι το σημείο αναφοράς στην F1 αυτή την εποχή με τον Lando Norris να παίρνει την pole position για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

F1 GP Ιταλίας Monza Max Verstappen
F1 GP Ιταλίας Monza Max Verstappen
F1 GP Ιταλίας Monza Carlos Sainz
F1 GP Ιταλίας Monza Lando Norris
F1 GP Ιταλίας Monza Sergio Perez
F1 GP Ιταλίας Monza Lewis Hamilton

Την πέμπτη pole position της καριέρας του, 4η για φέτος και 2η συνεχόμενη κατέκτησε ο Lando Norris με την McLaren ενόψει του 16ου αγώνα της φετινής F1, το Grand Prix Ιταλίας στην Monza

Ο Norris δεν δυσκολεύτηκε επί της ουσίας να σημειώσει και πάλι τον ταχύτερο γύρο στην αινιγματική φέτος ιταλική πίστα, λόγω των αλλαγών που έχουν γίνει πριν από αυτόν τον αγώνα και θα στηθεί πρώτος στην εκκίνηση της Κυριακής, εμπρός από τον ομόσταυλό του, Oscar Piastri που συμπληρώνει την πρώτη σειρά σε χρωματισμούς παπάγιας. 

F1 GP Ιταλίας Monza Max Verstappen

O George Russell με την Mercedes, που επιβεβαιώθηκε πως το 2025 θα ηγείται της ομάδας, έχοντας στο πλευρό του τον 18χρονο Andrea Kimi Antonelli, κατάφερε μόλις στο τέλος και με τον χρόνο να έχει λήξει να σημειώσει την επίδοση που τον φέρνει στην τρίτη θέση, εμπρός από τις δύο Ferrari. 

F1 GP Ιταλίας Monza Lewis Hamilton

Στην Scuderia το αποτέλεσμα είναι μάλλον απογοητευτικό αλλά τι δεν θα ήταν απογοητευτικό για την Ferrari στην Monza πλην του 1-2; Ο Charles Leclerc έδειξε πιο άνετος να πετύχει καλούς χρόνους αλλά η τελική διαφορά των έξι χιλιοστών από τον Carlos Sainz δεν τον δικαιώνει τελικά.

Διαβάστε Επίσης

Ο Sainz από την άλλη πλευρά κατάφερνε να κάνει εντυπωσιακά περάσματα από το πρώτο σπλιτ και να μην ξεκλειδώνει τα μυστικά της Monza στο υπόλοιπο του μήκους της. 

F1 GP Ιταλίας Monza Carlos Sainz

Ο Lewis Hamilton ολοκλήρωσε τελικά έκτος, εμπρός από το ναυάγιο της Red Bull που βλέπει τον Max Verstappen να ξεκινά έβδομος και τον Sergio Perez από την όγδοη θέση. Το πλάνο της ομάδας στην τελική προσπάθεια των οδηγών της ήταν ο Μεξικανός να δώσει slipstreaming στον Ολλανδό και να έχει έτσι εκείνος τη δυνατότητα να "ξεκλέψει" μερικά δέκατα, αλλά έκανε λάθος με αποτέλεσμα να καταστραφεί το σχέδιο αυτό. 

F1 GP Ιταλίας Monza σειρά εκκίνησης

Στις δύο θέσεις της δεκάδας είχαν προκριθεί επισης ο Alex Albon και ο Nico Hulkenberg οι οποίοι θα ξεκινήσουν από την ένατη και δέκατη θέση αντιστοίχως. Ο Franco Colapinto που κάνει ντεμπούτο για την Williams στη θέση του απολυμένου Logan Sargeant θα ξεκινήσει από την 18η θέση. 

F1 GP Ιταλίας Monza Αποτελέσματα

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network