Οι υπάλληλοι της Renault θεωρούν ανόητα τα σχέδια του προέδρου της φίρμας

O ερχομός του Flavio Briatore στην Alpine και η πορεία της McLaren με κινητήρες Mercedes φαίνεται πως έχουν διαγράψει την έξοδο της Renault από την F1.

Renault εργοστάσιο

Το εργοστάσιο Viry-Chatillon, κοντά στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί 334 εργαζόμενους, παράγει τους κινητήρες που χρησιμοποιεί η ομάδα Alpine της Renault στην F1. Το εργοστάσιο σχεδιάζει κινητήρα για το 2026, όταν το άθλημα θα υποστεί αναθεώρηση των κανονισμών. 

Διαβάστε Επίσης

Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι η διοίκηση της Renault εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις δραστηριότητές της στην F1 και να αγοράσει κινητήρες Mercedes για να μειώσει τα κόστη από τα 120 εκατομμύρια δολάρια στα 17 εκατομμύρια δολάρια.

Renault εργοστάσιο

Το Κοινωνικό και Οικονομικό Συμβούλιο των εργαζομένων στο Viry κατηγόρησε τη διοίκηση της Renault ότι επιθυμεί να εγκαταλείψει τις δραστηριότητες της F1 στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, δηλώνοντας ότι αναμένεται να ληφθεί απόφαση στις 30 Σεπτεμβρίου.

Ενώ η Renault δεν έχει σχολιάσει τις αναφορές, ο επικεφαλής της Mercedes F1 Toto Wolff έχει εκφράσει την πεποίθησή του ότι η Alpine θα λάβει σύντομα απόφαση σχετικά με το εάν θα συνεχίσει ή όχι το πρόγραμμα κινητήρων της F1.

Renault εργοστάσιο

Ο τρέχων κινητήρας της Renault είναι λιγότερο ισχυρός από τον αντaγωνισμό και η ομάδα, πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές, είναι η 8η από τις 10 ομάδες στη βαθμολογία. Η δήλωση των εργαζομένων στο Viry, που εκδόθηκε κατά τη διάρκεια του Grand Prix της Ολλανδίας, υπενθύμισε ότι ο ιδρυτής της Alpine Jean Redele πίστευε στη γαλλική καινοτομία και τεχνογνωσία για να ανταγωνιστεί στην κορυφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

Renault εργοστάσιο

Έδωσαν έμφαση στο ότι η εγκατάλειψη της παραγωγής κινητήρων F1 θα ήταν προδοσία αυτού του οράματος και των 50 ετών ιστορίας και εμπειρίας υψηλής τεχνολογίας της εταιρείας. Η δήλωση επικρίνει την απόφαση να διαλυθεί το εργοστάσιο Viry-Chatillon και να αντικατασταθούν οι γαλλικής κατασκευής κινητήρες με κινητήρες Mercedes, χαρακτηρίζοντάς την κίνηση, ανοησία. Παρότρυναν τον CEO της Renault Luca de Meo και το διοικητικό συμβούλιο να αναστρέψουν αυτήν την απόφαση.

Flavio Briatore Alpine F1

Ο Flavio Briatore, που διορίστηκε τον Ιούνιο ως σύμβουλος F1 του de Meo, δήλωσε σε δημοσιογράφους το Σάββατο ότι δεν είχε γνώση της απόφασης για τον κινητήρα, δηλώνοντας ότι ήταν απόφαση του προέδρου του ομίλου Renault. Ωστόσο, σημείωσε ότι η McLaren, χρησιμοποιώντας κινητήρες Mercedes, κερδίζει τώρα αγώνες, υπογραμμίζοντας τα πιθανά οφέλη μιας τέτοιας συνεργασίας.

Το μέλλον του προγράμματος κινητήρων της Renault F1 παραμένει αβέβαιο καθώς πλησιάζει η ημερομηνία λήξης της απόφασης.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network