F1: Τι είπε ο Hamilton για τον αποκλεισμό του Russell

O ωφελημένος Hamilton έκανε δηλώσεις για την ακύρωση του Russell και είναι αλήθεια ότι αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή και για τους δύο πιλότους.

F1 GP Βελγίου Lewis Hamilton βάθρο
F1 GP Βελγίου Hamilton Russell Piastri βάθρο
F1 GP Βελγίου Mercedes Russell
F1 GP Βελγίου George Russell
F1 GP Βελγίου George Russell
F1 Spa Mercedes Toto Wolff
F1 Spa Mercedes Lewis Hamilton George Russell
F1 Spa Mercedes Lewis Hamilton
F1 Spa Mercedes Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton εξέφρασε τη συμπάθειά του για τον ομόσταυλό του George Russell και παραδέχτηκε ότι "δεν θέλεις να κερδίσεις έναν αγώνα μέσω αποκλεισμού". Ο επτά φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής της F1 κατέκτησε την 105η νίκη της καριέρας του στο Spa μετά τον αποκλεισμό του άλλου Βρετανού της Mercedes. 

Διαβάστε Επίσης

Οι δύο οδηγοί της ομάδας είχαν περάσει νωρίτερα τη γραμμή του τερματισμού με διαφορά μισού δευτερολέπτου σε μια συγκλονιστική κατάληξη του αγώνα της F1 στο Βέλγιο, έχοντας υιοθετήσει διαφορετικές στρατηγικές pit-stop. Ο Hamilton ξεκίνησε από την τρίτη θέση της εκκίνησης και ηγήθηκε στο πρώτο μισό του αγώνα με μια συμβατική στρατηγική δύο στάσεων. Έχασε όμως τη θέση του από τον Russell, ο οποίος από πέμπτος στο πρώτο stint, ρίσκαρε με μια τολμηρή στρατηγική.

F1 Spa Mercedes Lewis Hamilton

Ωστόσο μετά τον αγώνα το μονοθέσιο του Russell βρέθηκε από τον τεχνικό έφορο της FIA να είναι ελαφρύτερο από το επιτρεπόμενο όριο και συνεπώς αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα, με τον Hamilton να ανεβαίνει από τη δεύτερη θέση στη νίκη - την πέμπτη του στο Spa και την 105η στην καριέρα του. 

F1 GP Βελγίου George Russell

"Στεναχωριέμαι για τον George και δεν θέλεις να κερδίσεις έναν αγώνα μέσω ενός αποκλεισμού, αλλά έχουμε επιστρέψει στη μάχη για νίκες στους τελευταίους αγώνες", δήλωσε ο Hamilton μετά τον αγώνα. "Η κατάσταση πλέον είναι απίστευτα ανταγωνιστική, οπότε θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να παλεύουμε για νίκες με μεγαλύτερη συνέπεια. Παρ' όλα αυτά, μπορούμε να πάμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα δυναμικά και θετική διάθεση". 

F1 Spa Mercedes Lewis Hamilton

Στην ίδια δήλωση ο Hamilton αναφερόμενος στον αγώνα, επεσήμανε πως παρά την απογοήτευση, υπάρχουν θετικά στοιχεία που μπορεί να κρατήσει η ομάδα και τόνισε επίσης, "Το αυτοκίνητο ήταν καλό και είχαμε πολύ καλύτερο ρυθμό από ό,τι περιμέναμε. Μόλις προηγηθήκαμε, μπορέσαμε να διατηρήσουμε αυτή τη θέση. Δεσμευτήκαμε στη στρατηγική των δύο στάσεων και καλύψαμε όσους ήταν ακριβώς πίσω μας. Ο George κατάφερε να κάνει το ένα στοπ να δουλέψει και παρόλο που τον πλησίασα στους τελευταίους γύρους, δεν μπόρεσα να τον περάσω στον βρώμικο αέρα".

Συγγνώμη από την Mercedes 

Η ίδια συμπάθεια εκφράστηκε και στην επίσημη θέση της Mercedes μετά τον αποκλεισμό του Hamilton. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Toto Wolff υπέγραψε την δήλωση με την οποία παραδέχεται το λάθος της ομάδας και  ζητά συγγνώμη από τον Russell. 

"Πρέπει να δεχτούμε τον αποκλεισμό μας", ανέφερε σε γραπτή δήλωση ο Wolff και  συμπλήρωσε, "Έχουμε κάνει σαφώς ένα λάθος και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα μάθουμε από αυτό. Θα φύγουμε, θα αξιολογήσουμε τι συνέβη και θα καταλάβουμε τι πήγε στραβά. Το να χάνουμε το 1-2 είναι απογοητευτικό και μπορούμε μόνο να ζητήσουμε συγγνώμη από τον George που οδήγησε έναν τόσο δυνατό αγώνα. Ο Lewis προάγεται φυσικά στην πρώτη θέση - ήταν ο ταχύτερος από όσους έκαναν δύο pit stops και είναι ένας άξιος νικητής"

F1 Spa Mercedes Toto Wolff

Η ανακοίνωση συνεχίζει, "Παρά τον αποκλεισμό, υπάρχουν πολλά θετικά που μπορούμε να πάρουμε από αυτό το Σαββατοκύριακο. Είχαμε ένα μονοθέσιο που ήταν το σημείο αναφοράς στον σημερινό αγώνα σε δύο διαφορετικές στρατηγικές. Μόλις πριν από λίγους μήνες, αυτό θα ήταν αδιανόητο. Πηγαίνουμε στο καλοκαιρινό διάλειμμα έχοντας κερδίσει τρεις από τους τέσσερις τελευταίους αγώνες. Θα επιδιώξουμε να επιστρέψουμε μετά το κλείσιμο ανανεωμένοι και με στόχο να διατηρήσουμε τη θετική μας πορεία."

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network