F1 GP Βελγίου: Απίστευτο 1-2 Mercedes με νικητή τον Russell

Ο George Russell και η Mercedes ρίσκαραν και κέρδισαν σε μια αποθέωση της στρατηγικής που επέλεξαν. Δεύτερος ο Lewis Hamilton σε ένα εκπληκτικό Grand Prix στο Spa.

F1 GP Βελγίου Mercedes George Russell

O George Russell κατέκτησε την τρίτη νίκη της καριέρας του στο Grand Prix του Βελγίου στο Spa-Francorchamps και δεύτερη φετινή, σε έναν από τους, αναμφίβολα, πιο χορταστικούς και πιο συναρπαστικούς αγώνες της τελευταία διετίας στην F1.

Τον ακολούθησε ο Lewis Hamilton για να συμπληρώσει το πρώτο 1-2 της Mercedes με την ίδια σύνθεση μάλιστα από το Σάο Πάολο του 2022.

Διαβάστε Επίσης

Η νίκη του Russell ήρθε τελικά με δραματικό τρόπο καθώς ο νεαρότερος Βρετανός της Mercedes επέλεξε να μην κάνει δεύτερη αλλαγή ελαστικών και να συνεχίσει μέχρι τέλους με τη σκληρή γόμα, η οποία είχε αντικαταστήσει την ενδιάμεση με την οποία ξεκίνησε, όπως εξάλλου έκανα σχεδόν όλοι στο grid. 

F1 GP Βελγίου Mercedes George Russell

Μια αλλαγή ελαστικών όμως δεν έκανε κανείς άλλος, αφού όλοι ακολούθησαν την πεπατημένη και ο Russell πρόφανώς θέλησε να ρισκάρει αλλά κυρίως μπόρεσε να διαγνώσει πως τα ελαστικά του θα τον έφερναν μέχρι τέλους. 

F1 GP Βελγίου Hamilton

Τα τελευταία χιλιόμετρα ωστόσο ήταν δραματικά καθώς ο Hamilton με πιο φρέκσα σκληρή γόμα πλησίασε τρεις γύρους πριν το φινάλε, με σαφείς ενδείξεις πως θα προσπερνούσε, πιθανώς εύκολα κιόλας. Αντ΄ αυτού δεν κατάφερνε κάν να πλησιάσει σε απόσταση βολής και αρκέτησε να παραμείνει πολύ κοντά δεύτερος μέχρι και το πέσιμο της καρό σημαίας.   

Η νίκη ήταν η 110η για την Mercedes στην ιστορία της στο σπορ και ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας, ευτύχησε να μην χρειαστεί να δώσει ομαδικές εντολές, όπως έκαναν στην McLaren μια εβδομάδα νωρίτερα, αλλά σίγουρα δεν θα ήθελε να δει τον Hamilton να προσπερνά τον οδηγό στον οποίο η Mercedes θα στηρίξει την μελλοντική της πορεία από το 2025, όταν ο επτά φορές πρωταθλητής θα βρίσκεται στο Maranello και θα φορά κόκκινη αγωνιστική φόρμα. 

Ο Hamilton ψηφίστηκε από το κοινό της F1 ως οδηγός της ημέρας, αλλά στην ψηφοφορία είχε πολύ κοντά του το Oscar Piastri, τον οποίο κατέληξε να έχει πολύ κοντά του και στον αγώνα. Ο Αυστραλός με την McLaren ήταν και σήμερα ασύλληπτα αποτελεσματικός και ώριμος και κατάφερε να πλησιάσει τις δύο Mercedes στην κορυφή στον τελευταίο γύρο με ρυθμό που φαινόταν πως αν ίσως είχε έναν ακόμη γύρο περισσότερο στη διάθεσή του θα τις περνούσε αμφότερες. 

F1 Gp Βελγίου αγώνας RB Eau Rouge

Ο Charles Leclerc με την Ferrari ολοκλήρωσε τέταρτος και ευτύχησε να κρατήσει πίσω του τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός ξεκίνησε λόγω της ποινής του από την ενδέκατη θέση και έφτασε σχετικά εύκολα στην πρώτη πεντάδα, αλλά δεν κυνήγησε πιεστικά κάτι περισσότερο. 

F1 Gp Βελγίου αγώνας McLaren Oscar Piastri

Μια θέση πιο πίσω έμεινε ο Lando Norris που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια στην εκκίνηση και απο εκείνο το σημείο και μετά προσπαθούσε να διαχειριστεί τον αγώνα του για να κερδίσει οτιδήποτε περισσότερο. Η έκτη θέση ήταν οτιδήποτε περισσότερο θα μπορούσε να ζητήσει και μάλλον πρέπει να είναι και ευτυχής για αυτήν. 

F1 Gp Βελγίου αγώνας Max Verstappen

Τον ακολούθησε ο Carlos Sainz που φάνηκε σε κάποιο σημείο του αγώνα, νωρίς όμως, πως θα ήθελε να κάνει ακριβώς αυτό που έκανε ο Russell. Η διαχείριση της Ferrari όμως στα ελαστικά δεν πλησίασε εκείνη της Mercedes έτσι η ιδέα εγκαταλείφθηκε σχεδόν αμέσως και το αποτέλεσμα ήταν ουσιαστικά ο Ισπανός να είναι έβδομος και τελευταίος απο τουες πραγματικά ανταγωνιστικούς οδηγούς στο Spa. 

F1 Gp Βελγίου αγώνας

Αυτό γιατίν τον ακολούθησε ο Perez με την δεύτερη Red Bull που αν και χθες μας έδειξε ξανά τον καό του εαυτό, στον αγώνα απείχε και πάλι απο αυτόν και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να τοποθετηθεί μεταξύ των ανταγωνιστικών οδηγών. Πράγμα που τον βάζει σε μπελάδες ακόμη και για την αγωνιστική του θέση στην Red Bull. 

Την δεκάδα συμπλήρωσαν ο Fernando Alonso με την Aston Martin και ο Esteban Ocon με την Alpine των Deadpool & Wolverine. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του Grand Prix στο Βέλγιο είναι αυτά

F1 Gp Βελγίου Αποτελέσματα

Η βαθμολογία των οδηγών έχει πολύ ενδιαφέρον φέτος και μπορείς να την δεις εδώ, ενώ την αντίστοιχη των κατασκευαστών μπορείς να την δεις εδώ.     

Best of Network