Η Haas F1 ανακοίνωσε τον Oliver Bearman

O Oliver Bearman θα οδηγεί για την Haas F1 από το 2025 και έπειτα όπως ανακοίνωσε η ομάδα αφήνοντας κενή την άλλη θέση προς το παρόν τουλάχιστον.

O Oliver Bearman είναι επισήμως οδηγός της Haas F1 για το 2025. Ο νεαρός οδηγός, μέλος της Ferrari Academy εξασφάλισε μια αγωνιστική θέση πλήρους απασχόλησης όπως αναμενόταν εξάλλου και η συμμετοχή του στο προσεχές πρωτάθλημα αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Ο Bearman, στον πρόσθετο ρόλο του ως εφεδρικός οδηγός για τη Scuderia Ferrari, έκανε ένα αξέχαστο ντεμπούτο στη Formula 1 τον Μάρτιο στη Σαουδική Αραβία αντικαθιστώντας τον Carlos Sainz που απουσίαζε λόγω θέματος υγείας. Έγινε τότε ο τρίτος νεότερος οδηγός στην ιστορία της Formula 1. 

Με μεγάλη ωριμότητα και δείγμα του ταλέντου του, ο 19χρονος πλέον από το Τσέλμσφορντ κατάφερε να τερματίσει στην έβδομη θέση του αγώνα με την Ferrari SF-24, εντυπωσιάζοντας άπαντες που παρακολούθησαν τις αντιδράσεις του και την διαχείριση της κούρσας που έκανε. 

Στην ομάδα της Haas F1 δεν είναι ξένος. Ο Bearman συμμετείχε δύο φορές σε ελεύθερες δοκιμές FP1 το 2023, στο Μεξικό και το Αμπού Ντάμπι αντίστοιχα, ακολουθούμενες από μια ολόκληρη μέρα στο VF-23 στη δοκιμή στο τέλος της σεζόν στο Αμπού Ντάμπι. 

Συνεπώς ανακοινώθηκε ως επίσημος εφεδρικός οδηγός για την Haas F1 τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και αυτό του δίνει τη δυνατότητα να συμμετέχει άλλες έξι φορές σε δοκιμές FP1, με το Grand Prix στο Silverstone αυτό το Σαββατοκύριακο να είναι η τρίτη του εμφάνιση στο VF-24 με την Ουγγαρία, το Μεξικό και το Αμπού Ντάμπι να ακολουθούν.

"Είναι συναρπαστικό να μπορούμε να δώσουμε σε έναν νεαρό οδηγό τόσο ταλαντούχο όσο ο Oliver Bearman την πρώτη του θέση πλήρους απασχόλησης στη Formula 1", δήλωσε ο Ayao Komatsu, αγωνιστικός διευθυντής της Haas F1. 

Και  συμπλήρωσε, "Έχει εξελιχθεί σε έναν απίστευτα ώριμο οδηγό υπό την καθοδήγηση της Ακαδημίας οδηγών Scuderia Ferrari και ο κόσμος το είδε από μόνος του όταν κλήθηκε την τελευταία στιγμή για να αγωνιστεί στο Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας. Ο Oliver απέδειξε ότι ήταν περισσότερο από έτοιμος για αυτό που του ζητήθηκε, και το έχουμε δει επίσης για την ομάδα μας αυτό, με την παρουσία του στα μονοθέσια της Haas στα FP1 τις τελευταίες δύο σεζόν. Ανυπομονούμε να τον αναπτύξουμε περαιτέρω ως οδηγό και να αποκομίσουμε τα οφέλη του ταλέντου του – τόσο εντός όσο και εκτός του αυτοκινήτου. Ο Oliver είναι ένας σπουδαίος τύπος και μια πολύ ευπρόσδεκτη προσθήκη στην ομάδα. Τώρα γνωρίζουμε ότι η σχέση θα είναι πιο μακροπρόθεσμη, είναι θετικό για όλους τους ενδιαφερόμενους." 

Ο Gene Haas, ιδιοκτήτης της Haas F1 Team σχολίασε: "Είμαι ευχαριστημένος που μπορέσαμε να δώσουμε στον Oliver Bearman αυτή την ευκαιρία να οδηγήσει με πλήρη απασχόληση στη Formula 1-είναι αναμφίβολα μια συναρπαστική προοπτική νεοσύλλεκτου, όχι μόνο με βάση αυτό που έδειξε στη Σαουδική Αραβία αλλά και μέσα από το χρόνο του αναπτύσσοντας τη σχέση του με την ομάδα μας. Είμαι προσωπικά ενθουσιασμένος που βλέπω πώς μεγαλώνει ως οδηγός και ανυπομονούμε να τον δούμε να αγωνίζεται για την Haas F1 την επόμενη σεζόν και έπειτα. Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την ομάδα. Η υπογραφή του Oliver δείχνει ότι συνεχίζουμε να επενδύουμε σε ταλέντα – τόσο εντός όσο και εκτός πίστας- καθώς συνεχίζουμε να ανταγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο." 

"Είναι δύσκολο να περιγράψω με λόγια πόσο αυτό σημαίνει για μένα", δήλωσε ο Oliver Bearman και πρόσθεσε, "Το να πω δυνατά ότι θα είμαι οδηγός της Formula 1 για την Haas F1 με κάνει τόσο περήφανο. Το να είσαι ένας από τους πολύ λίγους ανθρώπους που κάνουν αυτό που ονειρεύτηκαν ως παιδί είναι κάτι πραγματικά απίστευτο. Στον Gene, τον Ayao και όλους στο Haas, σας ευχαριστώ που με πιστέψατε και με εμπιστευθήκατε να εκπροσωπήσω την ομάδα σας. Μου άρεσε πολύ να δουλεύω με όλους από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε στο Μεξικό και ανυπομονώ να απολαύσω αυτή τη στιγμή μαζί τους και ελπίζω σε πολλά περισσότερα στο μέλλον. Για τον Φρεντ, τον Μάρκο, τον Τζοκ, τον Αλεσάντρο και όλους στην Ακαδημία οδηγών της Σκουντέρια Φεράρι, πολύ απλά, δεν θα ήμουν εδώ χωρίς εσάς. Σας ευχαριστώ που με προετοιμάσατε από την F4 για αυτή την απίστευτη ευκαιρία και ξέρετε ότι θα δώσω ό, τι έχω."

 

Oliver Bearman Haas F1
Oliver Bearman Haas F1
Oliver Bearman Haas F1