Οι σπουδαιότερες στιγμές στην καριέρα του Michael Schumacher

Σαν σήμερα το 1969 γεννήθηκε ένας θρύλος της Formula 1 και ένας άνθρωπος που καθόρισε τα μηχανοκίνητα σπορ. Γιορτάζουμε με τις 5 σπουδαιότερες στιγμές του.

Michael Schumacher

Μια δεκαετία έχει περάσει από το τραγικό ατύχημα στο σκι που άλλαξε την πορεία της ζωής του Michael Schumacher. Ο θρυλικός οδηγός αγώνων, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, παραμένει εν ζωή, κοντά στους αγαπημένους του, όμως "δεν είναι ο ίδιος", όπως ανέφερε ο Jean Todt, ο πρώην επικεφαλής της Ferrari.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, επιλέγουμε να γιορτάσουμε τον "γίγαντα" του μηχανοκίνητου αθλητισμού ανατρέχοντας σε μερικές από τις πιο συναρπαστικές στιγμές του κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του στη Formula 1.

Michael Schumacher

Αυτές οι νίκες, γεμάτες στρατηγική, ανθεκτικότητα και ικανότητα, αποτυπώνουν το πνεύμα ενός πραγματικού αγωνιστικού ειδώλου που συνεχίζει να εμπνέει τους οπαδούς παγκοσμίως ακόμη και σήμερα.

Γκραν Πρι Βελγίου 1995 - Θριαμβευτικός χορός της βροχής

Σε μια μαγευτική επίδειξη δεξιοτεχνίας, ο Schumacher ξεκίνησε το Γκραν Πρι του Βελγίου το 1995 από τη 16η θέση, μαχόμενος "με νύχια και με δόντια" μετά από μια σύγκρουση στις κατατακτήριες δοκιμές.

Η βροχή έγινε ο "μπαλαντέρ" σε αυτόν τον αγώνα και ο Schumacher, οπλισμένος με σλικ ελαστικά, ξεπέρασε τους αντιπάλους του. Αν και ο Damon Hill τον προσπέρασε για λίγο στη βροχή, ο Schumacher είχε ήδη σχεδιάσει τη νίκη του. Καθώς η πίστα στέγνωνε, πέρασε μπροστά, πετυχαίνοντας μια αξέχαστη νίκη.

Διαβάστε περισσότερα στο esquire.com.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network