F1 Las Vegas GP: Φιάσκο στα ελεύθερα δοκιμαστικά λόγω φρεατίου

Η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών διεκόπη σχεδόν 9 λεπτά μετά το ξεκίνημά της λόγω ενός καπακιού υπονόμου που κατέστρεψε την Ferrari του Carlos Sainz.

F1 Las Vegas Grand Prix Ferrari Sphere

Η F1 πασχίζει εδώ και καιρό να μας πείσει πως ο αγώνας στο Las Vegas δεν θα είναι μόνο φρου φρου και αρώματα αλλά θα έχει ενδιαφέρον και μέσα στην πίστα που έχει χαραχτεί στους δρόμους της πρωτεύουσας της διασκέδασης, αλλά δεν κατάφερε να το αποδείξει τώρα που φτάσαμε στο προκείμενο. 

Λιγότερο από εννέα λεπτά δράσης παρακολούθησαν όσοι ξύπνησαν από τις 06:00 για την πρώτη γεύση ανταγωνισμού, στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Ο λόγος ήταν πως ένα καπάκι από ένα φρεάτιο υπονόμου στην διαδρομή έφυγε από τη θέση του την στιγμή που περνούσε η Ferrari του Carlos Sainz και το αποτέλεσμα ήταν η οριστική διακοπή της διαδικασίας. 

H FIA και οι οργανωτές εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία ανaφέρεται πως γίνονται οι απαραίτητες εργασίες και οι διαδικασίες ώστε να επιδιορθωθεί το πρόβλημα, ενώ ελέγχονται και όλα τα άλλα φρεάτια. Επίσης τα ποτά και τα σάντουιτς είναι δωρεάν όσο υπάρχει η διακοπή.  

Κατά τη μετάδοση και από το in car πλάνο του Ισπανού οδηγού δεν φάνηκε το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη το μονοθέσιό του. Φάνηκε όμως απο την κάμερα στο σύστημα παρακολούθησης κυκλοφορίας, που είναι διαθέσιμο δημόσια. 

Επιπλέον το καπάκι του υπονόμου δεν επηρέασε μόνο την Ferrari αλλά και την Alpine του Esteban Ocon καθώς και την Alfa Romeo του Zhou. Αυτό σε συνδυασμό πως δεν ήταν κάτι που θα μπορούσε να επιδιορθωθεί άμεσα, οδήγησε στην οριστική διακοπή. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network