F1 GP Βραζιλία: O Verstappen τερμάτισε τραγουδώντας Tom Jones

To Green Green Grass of Home του Tom Jones τραγούδησε ο Max Verstappen στον ασύρματο του μονοθεσίου του πριν καν φτάσει στο βάθρο του Grand Prix Βραζιλίας.

F1 GP Βραζιλίας Max Verstappen Πανηγυρισμοί

Αν και τον αγώνα της Βραζιλίας δεν μπορεί κανείς να τον χαρακτηρίσει ως "μια βόλτα στο γρασίδι" για τον Max Verstappen, δεν παύει να είναι μια ακόμη εύκολη νίκη για τον Ολλανδό τρεις φορές πρωταθλητή. Για την ακρίβεια η 17η φετινή που σημαίνει ένα ακόμη ρεκόρ, το οποίο πιθανότατα θα κυνηγήσει ο ίδιος κάποια από τις επόμενες αγωνιστικές χρονιές.

F1 GP Βραζιλίας Max Verstappen Πανηγυρισμοί

Με την 17η νίκη σε σύνολο 21 αγώνων που έχουν διεξαχθεί μέχρι τώρα ο Verstappen σημειώνει προς το παρόν ένα ακόμη εντυπωσιακό ρεκόρ για το οποίο έσπευσε να τον ενημερώσει ο μηχανικός του Gianpiero Lambiase, αμέσως μόλις πήρε την καρό σημαία του αγώνα στην Βραζιλία. 

F1 GP Βραζιλίας Max Verstappen Πανηγυρισμοί

Αυτό για το μεγαλύτερο ποσοστό νικηφόρων αγώνων μέσα σε μια χρονιά. Ένα ρεκόρ που επισήμως κατέχει ακόμη ο Alberto Ascari από το 1952 όταν είχε κερδίσει 6 από τους 8 αγώνες του πρωταθλήματος. Το 75% νικών είναι μια επίδοση που κανείς οδηγός δεν είχε ξεπεράσει μέχρι σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και του Michael Schumacher αλλά και του Lewis Hamilton που έχουν κυριαρχήσει στο παρελθόν στην Formula 1. 

F1 GP Βραζιλίας Max Verstappen Πανηγυρισμοί

Τώρα ο Verstappen έχει ανεβάσει αυτό το ποσοστό στο 80,95 με 17 νίκες σε 21 αγώνες και μπορεί να το φτάσει σε ακόμη πιο αδιανόητα μεγέθη αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς. Παρόλα αυτά μπορεί και να μην καταρρίψει τελικά το ρεκόρ γιατί αν μείνει στις 17 νίκες στους 23 αγώνες με τους οποίους θα ολοκληρωθεί η χρονιά το ποσοστό αυτό θα πέσει κάτω από το 75%. 

F1 GP Βραζιλίας Max Verstappen Πανηγυρισμοί

Σε κάθε περίπτωση στην Βραζιλία η επίδοση αυτή κατερρίφθη και οι μηχανικοί της Red Bull αλλά και ο Christian Horner θεώρησαν καλή ιδέα να κάνουν στον Verstappen μια αφιέρωση μέσω του ασυρμάτου. Έτσι έβαλαν να παίζει το "Green Green Grass of Home" του Tom Jones και κάλεσαν τον Ολλανδό να τραγουδήσει. 

Εκείνος ξεπέρασε τις αρχικές συστολές του και το προσπάθησε ψιθυρίζοντας τους στίχους καθώς έφτανε να ακινητοποιήσει το μονοθέσιό του κάτω από το βάθρο του Σάο Πάολο. Είναι σαφές πως για την Red Bull που ως κατασκευαστής έχει ποσοστό νικών που ξεπερνά το 95% αυτό δεν είναι πρωτάθλημα, είναι ένα διαρκές πάρτι. 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης


 

Best of Network