Δείτε το μεγαλύτερο ατύχημα στην ιστορία του NASCAR-έγινε στην Talladega με 28 αυτοκίνητα (video)

Μια σύγκρουση στην οποία παρασύρθηκαν 28 αυτοκίνητα καταγράφηκε αυτό το Σαββατοκύριακο ως η μεγαλύτερη σύγκρουση στην ιστορία του NASCAR και συνέβη στην Talladega.

Ο αγώνας της πίστας Talladega αποδείχθηκε για άλλη μια φορά καθοριστικός για τους οδηγούς που διεκδικούν το πρωτάθλημα στα playoff του NASCAR.

Μετά από 185 γύρους χωρίς ιδιαίτερα περιστατικά, ένα ατύχημα στις πρώτες θέσεις του πεδίου οδήγησε στην μεγαλύτερη σύγκρουση στην ιστορία του NASCAR.

Ο Austin Cindric απομακρύνθηκε υπερβολικά ενώ ηγούνταν, και στην προσπάθειά του να μειώσει την απόσταση, ο Brad Keselowski, με τη βοήθεια του Joey Logano, προκάλεσε την εκτροπή του Cindric, δημιουργώντας αλυσιδωτή σύγκρουση.

Όταν καθάρισε ο καπνός, 28 αυτοκίνητα είχαν καταγραφεί ως κατεστραμμένα, με επτά οδηγούς να εγκαταλείπουν άμεσα τον αγώνα. Η διοργανώτρια του NASCAR κράτησε τον αγώνα υπό κίτρινη σημαία μέχρι να απομένουν τρεις γύροι και στη συνέχεια ενεργοποίησε την κόκκινη σημαία, καθώς υπήρχαν ακόμα μισή ντουζίνα σταματημένα αυτοκίνητα που χρειάζονταν μεταφορά στα πιτ ή το γκαράζ.

Ο Logano, που κέρδισε στον πρώτο γύρο των playoff, βρίσκεται τώρα πρώτος κάτω από τη γραμμή αποκλεισμού, ενόψει του αγώνα στο Roval της Charlotte Motor Speedway.

Ο Chase Briscoe και ο Chase Elliott ήταν μεταξύ των οδηγών των playoff που υπέστησαν σοβαρές ζημιές στο ατύχημα. Ο Elliott επέστρεψε στα πιτ για να προσπαθήσει η ομάδα του να επαναφέρει το αυτοκίνητό του, ενώ ο Briscoe, μετά από διαπραγματεύσεις με τους υπεύθυνους της πίστας, επέστρεψε με ρυμούλκηση, αλλά του επετράπη να επισκευάσει το όχημά του και να συνεχίσει τον αγώνα, ολοκληρώνοντας έξι γύρους πίσω.

Ο αγώνας συνεχίστηκε με μία παράταση δύο γύρων για 13η φορά φέτος. Ο Keselowski ηγήθηκε στην εκκίνηση, με τον Kyle Larson να τον σπρώχνει από πίσω, ενώ ο Ricky Stenhouse Jr. είχε τη βοήθεια του William Byron από την εξωτερική γραμμή.

Μετά την τελευταία σημαία, ο Stenhouse Jr. έκανε την προσπέραση για την πρωτοπορία από την εξωτερική, με τον Byron να προσπαθεί να κλέψει τη νίκη την τελευταία στιγμή από την τρίτη θέση. Ο Stenhouse Jr. κατάφερε να νικήσει τον Keselowski για μόλις 0,006 δευτερόλεπτα. Αυτή ήταν η τρίτη πιο στενή διαφορά της σεζόν 2024, πίσω από τον αγώνα της Atlanta την άνοιξη και τον πρώτο αγώνα στο Kansas.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Stenhouse από το Daytona 500 του 2023, όπου επίσης επικράτησε μετά από ατύχημα στους τελευταίους γύρους.

Στην πάντα περιπετειώδη Talladega πάντως απολαύσαμε ορισμένα εντυπωσιακά πλάνα 4 wide όπως χαρακτηριστικά ονομάζονται από τους Αμερικανούς, με τα αγνωνιστικά αυτοκίνητα να είναι σε τετραπλή παράταξη.