Αυτές είναι οι 5 καλύτερες ράλι Porsche και ο Walter Rohrl μας πάει βόλτα (video)

Ποιον ρωτάς αν θέλεις να μάθεις ποιες είναι οι καλύτερες ράλι Porsche; Mα φυσικά τον θρύλο των αγώνων ράλι, Walter Rohrl και φυσικά μας "πάει βόλτα" με όλες!

Πάμε να θυμηθούμε 5 από τις πιο ενδιαφέρουσες αγωνιστικές Porsche όλων των εποχών, με ξεναγό τον θρύλο των αγώνων ράλι, Walter Rohrl. Όλες τους, έχουν να επιδείξουν σημαντικές επιτυχίες στους αγώνες, ενώ ο Rohrl φροντίζει να εστιάσει στα σημεία που συνιστούν τις ιδιαιτερότητές τους.

No. 5: 911 Paris-Dakar

Ξεκινώντας αντίστροφα με το νούμερο 5 και την 911 Paris-Dakar. Ως προκάτοχος της 959 Paris-Dakar που είχε επίσης κατακτήσει τη νίκη στον διάσημο αγώνα, η 953, όπως είναι γνωστή η συγκεκριμένη έκδοση, έλαβε μέρος στο ράλι Paris-Dakar το 1984. Οι οδηγοί René Metge και Dominique Lemoyne κέρδισαν τον αγώνα στο τιμόνι αυτού του ειδικά τροποποιημένου σπορ μοντέλου.

Ειδικά η μετατροπή της 959 με τετρακίνηση, η οποία ακόμη δεν προοριζόταν για τις εκδόσεις δρόμου, είχε ως αποτέλεσμα σημαντικά πλεονεκτήματα για το όχημα, κάνοντάς το γνωστό με ένα ακόμη -όχι ιδιαίτερα ευρηματικό πάντως- όνομα: 911 4x4.

No. 4: Cayenne S Transsyberia

Στο δρόμο προς το νούμερο 4 συναντάμε ένα μάλλον ασυνήθιστο αυτοκίνητο αγώνων: την Porsche Cayenne S Transsyberia. Τροποποιημένη ειδικά για το ράλι Transsyberia, αυτή η αγωνιστική έκδοση παρέχει ανόθευτη ισχύ: ένας V8 από την Cayenne GTS με 400 PS αποδείχτηκε αρκετός το 2008 για να της επιτρέψει να κατακτήσει τις θέσεις 1 έως 6 σε αυτό το ράλι στην τάιγκα, καλύπτοντας μια απόσταση 7.108 km.

No. 3: 924 Carrera GTS

Ο Walter Röhrl είναι απόλυτα εξοικειωμένος με το επόμενο όχημα που καταλαμβάνει την τρίτη θέση. Την Porsche 924 Carrera GTS με τη φανταχτερή χρυσή βαφή, που συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στο Γερμανικό Πρωτάθλημα Ράλι του 1981. Αν και είχε κατασκευαστεί σε διάστημα μόλις οκτώ εβδομάδων, κατέκτησε τη νίκη στην πρώτη του εμφάνιση σε αγώνες ράλι. Ακολούθησαν τρεις ακόμη τερματισμοί στην πρώτη θέση και ένας στη δεύτερη. Εντυπωσιακό.

No. 2: 911 SC Safari

Τη 2η θέση στην κατάταξη καταλαμβάνει η Porsche 911 SC Safari. Το 1978, η Porsche έλαβε μέρος στο Ράλι Safari στην Κένυα με δύο οχήματα. Το όχημα είχε υποστεί αρκετές μετατροπές για να συμμετέχει στον αγώνα. Αύξηση κατά 28 cm της απόστασης από το έδαφος, ειδική προστασία στο κάτω μέρος του ιδιαίτερα ενισχυμένου αμαξώματος, το προετοίμασαν για την απόσταση ράλι των 5.000 km.

Αν και υπέστη σημαντικές ζημιές στον πίσω άξονα, η Porsche κατάφερε παρόλα αυτά να είναι η μόνη ομάδα που έφτασε στον τερματισμό και με τα δύο οχήματα. Τα οποία τελικά τερμάτισαν στη δεύτερη και τρίτη θέση.

No. 1: 911 GT3 (996)

Η πρώτη θέση στην κατάταξη προορίζεται για ένα από τα πιο πρόσφατα ίσως αυτοκίνητα ράλι: την Porsche 911 GT3 (996). Εκτός από την εντυπωσιακή εμφάνιση, το όχημα αυτό είναι κυρίως διάσημο για τον ήχο του στη γερμανική σκηνή ράλι. Ένα γεγονός που αναφέρει για άλλη μια φορά ιδιαίτερα ο Walter είναι ότι η "Ζέβρα” οδηγείται με επιτυχία από το ζευγάρι -και στη ζωή- Ruben και Petra Zeltner.