H Toyota βάζει στη Supra ατμοσφαιρικό V8 5 λίτρων

H Toyota Αυστραλίας, αποκάλυψε την έκδοση της GR Supra με κινητήρα V8 5 λίτρων. Και μόνο που το μαθαίνεις είναι σαν το ακούς και χαίρεσαι.

Θα αποτελούσε εύκολα ένα από τα πιο τρελά όνειρα των φίλων της GR Supra και των θερμικών κινητήρων. Το αγαπημένο τους μοντέλο, εφοδιασμένο με κινητήρα που αντί να φέρει την υπογραφή της BMW, έχει κάτι από αμερικανικό muscle car. Σου έχουμε νέα. Δεν είναι πλέον όνειρο, έγινε πραγματικότητα. Η Toyota τοποθετήσε στην GR Supra έναν ατμοσφαιρικό V8 5.0λίτρων.

Όμως μην βιαστείς να πας στην κοντινότερη αντιπροσωπεία της Toyota. Δεν πρόκειται για έκδοση δρόμου, αλλά για το αυτοκίνητο με το οποίο η Toyota Αυστραλίας, θα συμμετέχει στο τοπικό πρωτάθλημα Supercars του 2026 και για πέντε χρόνια.

Και με δεδομένο πως η Toyota με την GR Supra θα βρεθεί απέναντι στα Ford Mustang και Chevrolet Camaro, είναι σαφές πως χρειαζόταν τη συγκεκριμένη παρέμβαση.

Βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης

Η αγωνιστική GR Supra που βρίσκεται ακόμη σε στάδιο εξέλιξης, θα πληροί τους κανονισμούς του πρωταθλήματος Supercars GEN3. Σχεδιασμένη εσωτερικά από την Toyota Αυστραλίας, έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της μέσω ψηφιακών απεικονίσεων, αλλά και ενός μοντέλου υπό κλίμακα κατασκευασμένου από πηλό.

Εκτός από τις εκτεταμένες αεροδυναμικές τροποποιήσεις και τις τροποποιήσεις του πλαισίου, η GR Supra θα εγκαταλείψει όπως είπαμε τον 6κύλινδρο κινητήρα της BMW και θα τον αντικαταστήσει με έναν V8 5.0 λίτρων με φυσική αναπνοή.

Ο πλήρως αλουμινένιος, με τέσσερις εκκεντροφόρους 2UR-GSE κινητήρας, βρίσκεται σε μοντέλα υψηλών επιδόσεων της Lexus, όπως τα LC 500 και RC-F. Επίσης, είναι αυτός που τοποθετήθηκε στο Hilux που κατέκτησε το Dakar το 2019. Οι πλήρεις προδιαγραφές της αγωνιστικής GR Supra θα αποκαλυφθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία.

Η V8 Supra θα φέρει τα χρώματα της Walkinshaw Andretti United (WAU), με οδηγούς τους Chaz Mostert και Ryan Wood. Ο Ryan Walkinshaw, διευθυντής της WAU, δήλωσε σχετικά: "Έχουμε αναπτύξει μια εξαιρετική σχέση με την Toyota Αυστραλίας μέσω του Walkinshaw Group και είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε αυτή τη συνεργασία στην Walkinshaw Andretti United. Ανυπομονούμε να μοιραστούμε την επιτυχία μαζί, από το 2026 και μετά".

Η κατάλληλη στιγμή

Από την πλευρά του, ο Sean Hanley, Αντιπρόεδρος της Toyota Αυστραλίας για τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τις δραστηριότητες franchise, δήλωσε: "Στην Toyota, σκεφτόμασταν την ιδέα να αγωνιστούμε στα Supercars για περισσότερα από 20 χρόνια και τώρα με το σωστό αυτοκίνητο, τη σωστή ομάδα και μια πολύ δυνατή συνεργασία με το Πρωτάθλημα Repco Supercars, η στιγμή είναι σίγουρα κατάλληλη".

Η Toyota ισχυρίζεται ότι η συμμετοχή της στα Supercars "θα προσφέρει πολύτιμες γνώσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη των εκδόσεων δρόμου των μοντέλων GR".

 

Toyota GR Supra V8 racing
Toyota GR Supra V8 racing
Toyota GR Supra V8 racing
Toyota GR Supra V8 racing
Toyota GR Supra V8 racing
Toyota GR Supra V8 racing