WEC: Οκτώ αγώνες στο πρόγραμμα του 2024-οι πίστες και οι νέες ομάδες

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής WEC της FIA μεγαλώνει αισθητά με 8 αγώνες και δύο νέες πίστας για το 2024.

Peugeot 9X8 FIA WEC

Το 2024 θα είναι μια σπουδαία σεζόν για το FIA WEC, το παγκόσμιο πρωτάθλημα αγώνων αντοχής στο οποίο έχουν ήδη ανακοινώσει την εμπλοκή τους κατασκευαστές όπως η Lamborghini, η BMW και η Alpine που θα προστεθούν στους ήδη υπάρχοντες Porsche, Ferrari, Peugeot και φυσικά την Toyota

WEC Sebring Ferrari 499P

Θα είναι επίσης μια μεγάλη σε διάρκεια σεζόν καθώς στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε περιλαμβάνονται 8 αγώνες, οι περισσότεροι που έχουμε δει στην μετά-COVID εποχή. Θα διεξαχθεί σε πέντε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη και υπάρχουν δύο ολοκαίνουργιοι χώροι διεξαγωγής αγώνων στο Κατάρ και στην Ίμολα.

Alpine A424 Hypercar

Επιπλέον δύο πίστες επιστρέφουν το Interlagos και το Circuit of the Americas), ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις είναι παραμένουςσε πίστες που βρίσκονται στο καλεντάρι του WEC εδώ και αρκετά χρόνια. Είναι το Le Mans, το Spa-Francorchamps, το Bahrain και το Fuji.

Διαβάστε Επίσης

Στο Κατάρ θα διεξαχθεί και ο πρόλογος του 2024 που, παραδοσιακά, είναι η πρόβα τζενεράλε του πρωταθλήματος, η τελευταία δοκιμή δηλαδή πριν την πρεμιέρα που θα γίνει μια εβδομάδα μετά στην ίδια πίστα, στο Lusail. 

Στη συνέχεια, το πρωτάθλημα μετακινείται στην Ίμολα, η οποία αντικαθιστά την Monza ως ο ιταλικός γύρος του πρωταθλήματος. Η Ίμολα φιλοξενεί για πρώτη φορά αγώνα του WEC και  η ημερομηνία του ιταλικού αγώνα θα μεταφερθεί από τον Ιούλιο, στον Απρίλιο. 


Το Circuit de Spa-Francorchamps, το οποίο υπέγραψε πενταετή επέκταση συμβολαίου με τον WEC, θα αποτελέσει τον τρίτο γύρο του πρωταθλήματος πριν η σειρά επιστρέψει στη Γαλλία για τον μεγαλύτερο αγώνα της χρονιάς: τον θρυλικό 24ωρο αγώνα του Le Mans (15-16 Ιουνίου) που θα διεξαχθεί για 101η φορά στην ιστορία του παγκοσμίου motorsport. 

WEC Sebring Porsche

Ακολούθως το WEC επιστρέφει στη Βραζιλία για πρώτη φορά μετά το 2014 για τις 6 Ώρες του Σάο Πάολο στην πίστα Interlagos στα μέσα Ιουλίου. Στη συνέχεια, το πρωτάθλημα ταξιδεύει στο Όστιν του Τέξας για τον έκτο γύρο και την επιστροφή στο Circuit of the Americas για το Lone Star Le Mans, όπως ονομάζεται εκεί ο αγώνας, που διεξήχθη για τελευταία φορά το 2020.

Toyota GR010 Hybrid WEC 2023

Το Fuji International Speedway θα διοργανώσει τον προτελευταίο γύρο του ημερολογίου με τον δημοφιλή αγώνα στην Ιαπωνία στα μέσα Σεπτεμβρίου. Το Μπαχρέιν θα φιλοξενήσει και πάλι το φινάλε της σεζόν στο Bahrain International Circuit στις αρχές Νοεμβρίου.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network