WEC: H Toyota κέρδισε την Ferrari στο 8ωρο του Sebring

Η Toyota έδειξε την ανωτερότητα της πρωταθλήτριας και επικράτησε στα 1.000 μίλια του Sebring κάνοντας το 1-2 στην πρεμιέρα του φετινού WEC, εμπρός από την Ferrari

WEC Sebring Toyota
WEC Sebring
WEC Sebring Ferrari 499p
WEC Sebring Ferrari 499P
WEC Sebring Porsche
WEC Sebring Porsche
WEC Sebring Porsche
WEC Sebring Porsche
WEC Sebring Toyota
WEC Sebring Porsche
WEC Sebring Toyota

Με την Toyota να παίρνει την 40η νίκη της στο WEC ολοκληρώθηκε η φετινή πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αγώνων Αντοχής, τα παραδοσιακά 1.000 μίλια του Sebring. Η ομάδα έκανε το 1-2 σχετικά εύκολα και ακολούθησε η Ferrari 499P της ομάδας AF Corse ως επίσημη συμμετοχή φυσικά της Scuderia, που χρειάστηκε να επικρατήσει στην μάχη με το μονοθέσιο της Cadillac. Πιο πίσω η Porsche με τις δύο 963 να φτάνουν στον τερματισμό αλλά απογοήτευση για την Peugeot καθώς τα δύο Peugeot 9X8 αντιμετώπισαν προβλήματα. 

WEC Sebring

Στο πρώτο μισό του αγώνα κυριάρχησε το Toyota GR010 των Buemi, Hartley, Hirakawa αλλά όταν ξεκίνησε η πέμπτη ώρα ο Jose Maria Lopez στο άλλο αυτοκίνητο της ομάδας έκανε έναν γύρο με εκπληκτικό ρυθμό που έφερε το πλήρωμα στην κορυφή. Έτσι οι Lopez, Conway, Kobayashi πήραν την πρώτη νίκη για φέτος, αφήνοντας το άλλο Toyota στην δεύτερη θέση. 


Επιστροφή με βάθρο για την Ferrari

Η Ferrari 499P με τον αριθμό 50 που ήταν και το μονοθέσιο που ξεκίνησε από την pole position, επέδειξε μια σταθερότητα στις οκτώ ώρες του Sebring, το οποίο από μόνο του είναι  σπουδαίο κέρδος σε αυτό το επίπεδο των αγώνων αντοχής. Περισσότερο από όλα αυτά όμως όταν χρειάστηκε να κινηθεί ταχύτερα για να υπερασπιστεί μια θέση στο podium το κατάφερε. Έτσι γιόρτασε την επιστροφή της στους πολύωρους αγώνες έπειτα από 50 χρόνια με το βάθρο των Fuoco, Molina, Nielsen. 


Εκείνοι που προσπάθησαν πραγματικά ήταν οι Αμερικανοτραφείς, Bamber, Lynn, Westbrook με την Cadillac. Επίσης διατήρησαν σπουδαίο ρυθμό αγώνα και προσπάθησαν για το κάτι παραπάνω αλλά έχασαν στην μάχη των τελευταίων ωρών με την Ferrari. Οι δύο Porsche 963 έμειναν στις θέσεις 5 και 6. 

WEC Sebring Porsche

Στην LMP2 επικράτησε το μονοθέσιο της JOTA με τους Beckmann, Ye, Stevens που ήταν για πολλές ώρες στην κορυφή και είχε μια συνολικά εξαιρετική εμφάνιση. Αντίστοιχα το ίδιο έκανε και η Corvette με τους Keating. Varrone, Catsburg οι οποίοι επικράτησαν στην κατηγορία GTE AM. 

WEC Sebring

Επόμενος αγώνας για το WEC είναι ο 6ωρος στο Πορτιμάο, στις 16 Απριλίου. Στο Sebring ωστόσο η δράση συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο καθώς τα ξημερώματα διεξάγεται ο αντίστοιχος, 12ωρος αγώνας του πρωταθλήματος IMSA με αντίστοιχα αυτοκίνητα όπως εκείνα της Cadillac και της Porsche, αλλά και την προσθήκη των BMW και Acura. 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα μπορείς να τα δεις εδώ

Διαβάστε Επίσης

 
 

Best of Network