Honda Africa Twin: Διαθέσιμη για προπαραγγελία με δώρα 1.000 ευρώ

Νέα χρώματα και γραφικά καθώς και εκδόσεις με αναβαθμισμένη ανάρτηση συνθέτουν τις βασικές διαφορές της νέας σειράς Honda CRF1100L Africa Twin. Έρχονται τον Σεπτέμβριο με δώρα αξίας 1.000 ευρώ κάθε προπαραγγελία.

Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin
Honda CRF1100L Africa Twin

Το όνομα Honda Africa Twin το πρωτοσυναντήσαμε το 1998 σε μια μοτοσυκλέτα μεικτής χρήσης. Το Africa Twin είναι το συνοδευτικό της όνομα καθώς στην αρχή είχε βαφτιστεί ως XRV650, στη συνέχεια ως XRV750T και από το 2016 και εντεύθεν ως CRF1000L και CRF1100L.

Βασικό χαρακτηριστικό όλων των μοντέλων ο δικύλινδρος κινητήρας σε διάφορους κυβισμούς αλλά και η χρηστικότητα της μοτοσυκλέτας σε κάθε τερέν.

Honda CRF1100L Africa Twin

Η Africa Twin αγαπήθηκε από τους φίλους της δράσης και των ταξιδιών σε όλο τον κόσμο ενώ αποτέλεσε και ένα εύχρηστο καθημερινό μέσο κίνησης για την πόλη. Στη σύγχρονη εκδοχή της που εγκαινιάστηκε με την παρουσίαση του μοντέλου CRF1000L το 2016, άλλαξε άρδην.

Καταρχάς στο θέμα της σχεδίασης αλλά και σε ότι αφορά την τεχνολογία, φέροντας έναν νέο κινητήρα μεγαλύτερης χωρητικότητας. Παράλληλα, απέκτησε και έκδοση μετάδοσης με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Dual Clutch Transmission (DCT) μαζί με ηλεκτρονικά διαχειριζόμενο γκάζι (Throttle By Wire – TBW) και τρία προγράμματα οδήγησης.

Διαβάστε Επίσης

Από την ίδια μήτρα προέκυψε και η έκδοση Adventure Sport που είχε επιπλέον καλύτερη προστασία από τον αέρα, αυξημένη αυτονομία και μεγαλύτερες διαδρομές στην ανάρτηση για όσους αναζητούσαν μεγαλύτερη ευελιξία σε off-road ταξίδια περιπέτειας.

Honda CRF1100L Africa Twin

Το 2020 ήρθε το μοντέλο CRF1100L με μεγαλύτερο κινητήρα 1084 κ.εκ. και περαιτέρω βελτιώσεις για την τουριστική έκδοση Adventure Sports που προαιρετικά μπορούσε να εξοπλιστεί με το σύστημα ανάρτησης Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERA). Μάλιστα, η αύξηση της ισχύος και της ροπής του κινητήρα, συνδυάστηκε με την μείωση του βάρους.

Δύο χρόνια αργότερα, η Africa Twin απέκτησε νέες ρυθμίσεις στο κιβώτιο DCT για πιο ομαλό χειρισμό στις δύο πρώτες σχέσεις και αλουμινένια πίσω σχάρα στο βασικό εξοπλισμό.

Διαβάστε Επίσης

Από το 2016 μέχρι σήμερα, η Africa Twin είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές μοντέλο στην κατηγορία Adventure μοτοσυκλετών άνω του ενός λίτρου, με πωλήσεις που ξεπερνούν τις 104.000 μονάδες μόνο στην Ευρώπη. Εξαιρετικά δημοφιλής, όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται στο Top 3 των μοτοσυκλετών Honda με τις περισσότερες πωλήσεις.

Honda CRF1100L Africa Twin

Η ταυτότητα των νέων μοντέλων 2024

Η σειρά ανανεώθηκε στα σημεία για το τρέχον έτος και θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη. Μεταξύ άλλων θα διατίθεται σε τρεις νέες επιλογές χρωμάτων με καινούργια πιο τολμηρά γραφικά και σε δύο εκδόσεις σε ότι αφορά στις επιλογές των αναρτήσεων.

Τα χρώματα για το 2024 είναι το Grand Prix Red, το Matt Ballistic Black Metallic και το Pearl Glare White με το νέο Pearl Hawkseye Blue Metallic Tricolour που θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στην έκδοση CRF1100L Africa Twin ES.

Honda CRF1100L Africa Twin

Οι βασικές εκδόσεις θα διαθέτουν αναρτήσεις της Showa ενώ θα υπάρχει και η επιλογή της ηλεκτρονικά διαχειριζόμενης ανάρτησης Showa Electronically Equipped Ride Adjustment (Showa EERATM).

Στα λοιπά τεχνικά χαρακτηριστικά παραμένουν οι τροχοί 21 ιντσών μπροστά και 18 ιντσών πίσω με tubeless ελαστικά, το cornering ABS με απενεργοποίηση για off-road χρήση αλλά και ρύθμιση 5 modes για την λειτουργία της ανάρτησης. Μάλιστα, η προφόρτιση του πίσω ελατηρίου μπορεί να γίνει με το πάτημα ενός κουμπιού εν κινήσει.

Honda CRF1100L Africa Twin

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σειρά διαθέτει την μονάδα μέτρησης αδράνειας (IMU) Bosch MM7.10 έξι αξόνων, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της μοτοσυκλέτας και μετρά σε πραγματικό χρόνο τη γωνία/ταχύτητα κατά τον διαμήκη, εγκάρσιο και κατακόρυφο άξονα, βοηθώντας έτσι στη διαχείριση της πρόσφυσης του πίσω τροχού μέσω των συστημάτων TBW και HSTC.

Διαβάστε Επίσης

Στον τομέα της πέδησης υπάρχουν πλευστοί δίσκοι εμπρός διαμέτρου 310mm με τετραπίστονες δαγκάνες ακτινικά τοποθετημένες και δισκόφρενο πίσω 256mm. Τα δε ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι είτε Metzler Karoo Street είτε τα Michelin Anakee Wild με πιο ανάγλυφο πέλμα.

Τέλος, ο δικύλινδρος - παράλληλος πλέον - κινητήρας αποδίδει 102 ίππους στις 7.500 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 112 Nm στις 5.500 σ.α.λ. με καλό τράβηγμα στις χαμηλές και μεσαίες στροφές. Η δε κεφαλή είναι SOHC Unicam με 8 βαλβίδες και συνοδεύεται από ημίξηρο κάρτερ και μονόδρομο συμπλέκτη (slipper).

Honda CRF1100L Africa Twin

Στα πλαίσια των αναβαθμίσεων για το 2024, επανασχεδιάστηκε ο στρόφαλος των 270 μοιρών, οι μπιέλες καθώς και το σύστημα εξαγωγής με αυξημένη διάμετρο και ανανεωμένη εσωτερική δομή για το τελικό.

Η εισαγωγική εταιρεία προσφέρει για όσους σπεύσουν να προπαραγγείλουν τα μοντέλα του 2024, δώρο τα προστατευτικά κάγκελα και τους προβολείς ομίχλης συνολικής αξίας 1.000 ευρώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network