Δείτε το νέο Citroen Ami-τι έχει αλλάξει

Τέσσερα χρόνια μετά την είσοδό του στην αυτοκινητική πραγματικότητα, το Citroen Ami δέχεται ένα φρεσκάρισμα της εικόνας του και επιστρέφει για να μας θυμήσει όλους τους λόγους για τους οποίους το αγαπήσαμε.

Το Citroen Ami του 2025 είναι εδώ. Και ενώ οι διαστάσεις του χαριτωμένου οχήματος, που ανέλαβε το έργο να μας εισάγει στην έννοια της μικροκινητικότητας στη σύγχρονη εκδοχή της, δεν έχουν αλλάξει, η εικόνα του διαφέρει.

Η μπροστινή όψη ενσωματώνει τώρα ένα "χαμόγελο” κάτω από δύο προβολείς που πλέον έχουν μαύρο περίγραμμα και έχουν τοποθετηθεί ψηλότερα. Τα πλευρικά φώτα έχουν μετατοπιστεί προς τα κάτω, και με το νέο σήμα να βρίσκεται στη μέση του πιο αιχμηρού, κεκλιμένου εμπρός μέρους, το αποτέλεσμα είναι μια πιο εξορθολογισμένη εμφάνιση.

Οι διακοσμημένες με χρωματιστά τετράγωνα πλήμνες των τροχών όχι μόνο προσφέρουν προστασία, όπως μας λέει η Citroen, αλλά προσθέτουν επίσης στην εικόνα του Ami ως αυτοκινήτου-παιχνιδιού.

Νόμιμος απόγονος του 2CV

Προφανώς υπάρχουν σχεδιαστικά στοιχεία που χρονολογούνται από την εποχή του 2CV, του οποίου το Ami είναι "νόμιμος απόγονος”, λέει η Citroen. Και μπορεί τα πολύχρωμα γραφικά στα πλαϊνά πάνελ να μην βρίσκουν αναφορές στο εμβληματικό μοντέλο της Citroen, όμως ταιριάζουν αρκετά στο Ami και σίγουρα δίνουν έναν επιπλέον αέρα νεανικότητας στην εμφάνισή του.

Η Citroen δεν αναφέρει πολλά για αλλαγές στην καμπίνα, οπότε υποθέτουμε ότι τα πράγματα παραμένουν λίγο πολύ ως έχουν. Δηλαδή, μια απλή διάταξη με τρία κουμπιά στο ταμπλό και δύο πολύ ελαφριά πλαστικά καθίσματα.

Παράλληλα όμως με το ανανεωμένο Ami, η Citroen αποκάλυψε επίσης το funky Ami Buggy Vision concept. Με πλήρη εξάρτηση που περιλαμβάνει φώτα οροφής LED, κίτρινους φιμέ προβολείς και off road ελαστικά, που μπορούν να αντιμετωπίσουν ακόμη και αμμώδη εδάφη, απευθύνεται σε λάτρεις της παραλίας. Υπάρχει ακόμη και γάντζος για τη μεταφορά ενός kite surf.

 

Citroen Ami
Citroen Ami Buggy Vision concept
Citroen Ami
Citroen Ami
Citroen Ami Buggy Vision concept
Citroen Ami
Citroen Ami Buggy Vision concept
Citroen Ami