Η Honda εγκαινίασε το πρώτο της εργοστάσιο για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η κοινοπραξία της Dongfeng Honda εγκαινίασε το πρώτο εργοστάσιο της ιαπωνική φίρμας που θα κατασκευάζει αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αυτό είναι μια νέα σελίδα στην ιστορία της Honda.

Honda Dongfeng εργοστάσιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Dongfeng Honda Automobile, η κοινοπραξία παραγωγής και πώλησης αυτοκινήτων Honda στην Κίνα, πραγματοποίησε σήμερα τελετή για να τιμήσει την έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου παραγωγής οχημάτων νέας ενέργειας στην πόλη Wuhan, στην Κίνα.

Honda εργοστάσιο εργαζόμενοι

Στην τελετή παρευρέθηκαν αρκετοί επίσημοι και στελέχη, συμπεριλαμβανομένων εκπροσώπων των κυβερνήσεων της πόλης Wuhan και της επαρχίας Hubei, ο Yang Qing, Πρόεδρος της Dongfeng Motor Corporation, ο Toshihiro Mibe, Παγκόσμιος CEO της Honda, καθώς και ο Masayuki Igarashi, Εκτελεστικός Διευθυντής της Honda και Υπεύθυνος Περιφερειακών Λειτουργιών (Κίνα).

Διαβάστε Επίσης

Το εργοστάσιο παραγωγής NEV της Dongfeng Honda είναι το πρώτο αποκλειστικό εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV) της Honda παγκοσμίως που ξεκινά τη λειτουργία του.

Μια εξαιρετικά αποδοτική γραμμή παραγωγής EV επιτεύχθηκε μέσω της αύξησης του επιπέδου αυτοματισμού, κυρίως στη διαδικασία συναρμολόγησης, καθώς και με την ενσωμάτωση δεδομένων ποιότητας και λειτουργικών δεδομένων που συλλέγονται σε κάθε στάδιο της παραγωγής.

Γραμμή παραγωγής Αυτοκινήτου Κίνα

Επιπλέον, μέσω της εισαγωγής μιας πολυεπίπεδης αυτοματοποιημένης αποθήκης και της αυτοματοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας των ανταλλακτικών, το εργοστάσιο αυτό έγινε το πρώτο εργοστάσιο της Honda παγκοσμίως που εξάλειψε πλήρως το ανθρώπινο δυναμικό από τη διαδικασία σφράγισης.

Διαβάστε Επίσης

Όσον αφορά τις περιβαλλοντικά υπεύθυνες λειτουργίες, η συνολική κατανάλωση ενέργειας του εργοστασίου μειώθηκε μέσω διαφόρων μέτρων, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της χρήσης ηλεκτρικής ενέργειας με την υιοθέτηση ενός αποδοτικού συστήματος φυσικού φωτισμού, καθώς και της αξιοποίησης της θερμικής ενέργειας που παράγεται κατά την παραγωγή για συστήματα θέρμανσης και άλλες χρήσεις.

Επιπλέον, μέσω της παρακολούθησης της κατανάλωσης ενέργειας σε πραγματικό χρόνο για κάθε στάδιο της παραγωγής, η υπερβολική κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας θα μειώνεται ανάλογα με την εκάστοτε κατάσταση.

Η Dongfeng Honda θα επιδιώξει να μειώσει ακόμη περισσότερο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα του εργοστασίου, συνδέοντας τα δεδομένα της κάθε διαδικασίας και βελτιστοποιώντας τη συνολική κατανάλωση ενέργειας, ενώ παράλληλα θα ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην παραγωγή.

Η Honda έχει θέσει ως παγκόσμιο περιβαλλοντικό στόχο την "επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα για όλα τα προϊόντα και τις εταιρικές δραστηριότητες στις οποίες εμπλέκεται η Honda μέχρι το 2050".

Στην Κίνα, η Honda σχεδιάζει να παρουσιάσει συνολικά 10 μοντέλα EV με το σήμα Honda έως το 2027, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων της σειράς e:N που λανσαρίστηκε το 2022, καθώς και της σειράς Ye, μιας επόμενης γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο του 2024. Με αυτά τα μοντέλα EV, η Honda στοχεύει να επιτύχει 100% πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Κίνα μέχρι το 2035.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network