Η Lynk&Cο παρουσίασε το δεύτερο μοντέλο της στην Ευρώπη (video)

Ονομάζεται 02 και είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό fastback συμπαγών διαστάσεων, του οποίου η παρουσίαση, συνδυάζεται με την αλλαγή του μοντέλου λιανικών πωλήσεων της μάρκας.

Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02
Lynk&Co 02

Η Lynk & CO παρουσίασε το 02, το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα πωλείται στην Ευρώπη, το οποίο εξελίχθηκε στο παγκόσμιο στούντιο σχεδίασης της Lynk & CO, στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας.

Διαβάστε Επίσης

Το συμπαγών διαστάσεων fastback με την ονομασία 02, έρχεται να προστεθεί στο plug-in υβριδικό compact SUV 01, ως τα δύο μοναδικά μοντέλα που πωλούνται στην Ευρώπη από την premium κινεζική μάρκα, η οποία ανήκει από κοινού στον όμιλο Geely και τη θυγατρική της Volvo Cars.

Lynk&Co 02

Ο ηλεκτροκινητήρας του 02, έχει ισχύ 272 ίππων και ροπή 343 Nm, αριθμούς ικανούς να του εξασφαλίσουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,5 δευτερόλεπτα και τελική 180 km/h. H αυτονομία ανέρχεται σε 445 χιλιόμετρα (WLTP).

Έχοντας μήκος 4,46 μέτρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, το 02 χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SEA (Sustainable Experience Architecture) της Geely. Το πλάτος του φτάνει τα 1,84 μέτρα και το ύψος τα 1,53 μέτρα. Όσο για το μεταξόνιο, έχει διαμορφωθεί στα 2,75 μέτρα.

Lynk&Co 02

Εκτός από αξιοπρεπείς χώρους για τους επιβάτες, το 02 διαθέτει πορτ μπαγκάζ με χωρητικότητα 410 λίτρων, αλλά και frunk 15 λίτρων. Διαθέτει μπαταρία ιόντων λιθίου χωρητικότητας 66 kWh η οποία μπορεί να φορτιστεί από 10%-80% σε 30 λεπτά σε έναν φορτιστή 150 kWh.

Το 02 είναι ήδη διαθέσιμο για online αγορά, με τιμές που ξεκινούν από 35.495 ευρώ.

Νέο μοντέλο λιανικής πώλησης, περισσότερες αγορές

Με το 02, η Lynk & CO αλλάζει την οργάνωση λιανικών πωλήσεων στην Ευρώπη, ώστε να προσθέσει πωλήσεις σε αντιπροσωπείες της Volvo, για να συμπληρώσει τα καθιερωμένα διαδικτυακά κανάλια λιανικής πώλησης.

Η μάρκα ξεκίνησε τις πωλήσεις 01 χωρίς αντιπροσώπους, προσφέροντας μόνο συνδρομητικά προγράμματα μέσω του διαδικτύου. Το μοντέλο διανομής προοριζόταν να είναι ανατρεπτικό, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κερδίσει έδαφος.

Lynk&Co 02

Η Lynk & CO πρόσθεσε αργότερα παραδοσιακές πωλήσεις οχημάτων μέσω του διαδικτύου, καθώς και απευθείας πωλήσεις σε πελάτες εταιρικού στόλου. Τους πρώτους οκτώ μήνες, οι πωλήσεις του 01 στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 74% σε 5.048 μονάδες, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Dataforce.

Ξεκινώντας με το 02, η Lynk & CO θα πωλεί τα καινούργια και μεταχειρισμένα αυτοκίνητά της μέσω επιλεγμένων αντιπροσώπων της Volvo. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία προχωρά σε ένα μοντέλο διπλής διανομής: άμεσες πωλήσεις και ένα μοντέλο χονδρικής για τους συνεργάτες λιανικής.

Νέα δυναμική για τη μάρκα

Η Lynk & CO θα συνεχίσει να προσφέρει οχήματα προς αγορά, μίσθωση ή συνδρομή μέσω διαδικτυακών καναλιών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Lynk & CO International, Nicolas Lopez Appelgren, δήλωσε ότι το λανσάρισμα του 02 δίνει νέα δυναμική στη μάρκα.

Lynk&Co 02

"Επεκτείνουμε το επιχειρηματικό μας μοντέλο, αυξάνουμε το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων μας και επιχειρούμε να εισέλθουμε σε νέες αγορές”, ανέφερε σε δήλωσή του στις 11 Οκτωβρίου κατά την παρουσίαση του 02 στο Μιλάνο.

Η Lynk & CO θα επεκτείνει την παρουσία της σε 22 ευρωπαϊκές αγορές από 7 μέχρι το τέλος του έτους. Οι τρέχουσες αγορές της περιλαμβάνουν τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και φυσικά την Ελλάδα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network