Επίσημο: Παρουσιάστηκε το BYD Sealion 7-το SUV που θέλει να χτυπήσει το Model Y

Η BYD γιορτάζει τα δύο χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας στην ευρωπαϊκή αγορά παρουσιάζοντας ένα νέο ηλεκτρικό SUV που θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Tesla Model Y όταν θα κυκλοφορήσει περί τα τέλη του έτους σε ορισμένες αγορές της γηραιάς ηπείρου.

Η BYD εστιάζει φέτος στο Παρίσι στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Sealion 7 και την πρόοδο που έχει σημειωθεί μέσα στα δύο χρόνια από την πρώτη εμφάνιση της εταιρείας σε μια μεγάλη ευρωπαϊκή έκθεση αυτοκινήτου.

Το νέο Sealion 7 είναι ένα μεσαίου μεγέθους αμιγώς ηλεκτρικό SUV με επιδόσεις, πρακτικότητα και σχεδιασμό που ταιριάζουν στις ανάγκες των Ευρωπαίων οδηγών. Πρόκειται για το 8ο κατά σειρά μοντέλο που θα λανσάρει η BYD στην Ευρώπη και η τελευταία προσθήκη στη σειρά μοντέλων Ocean Series που περιλαμβάνει τα Dolphin, Seal και Seal U.

Το νέο BYD εφοδιάζεται με την νέου τύπου μπαταρία Blade Battery, τη δομή Cell-to-Body (CTB) και τις τελευταίες εξελίξεις στις διεπαφές στο εσωτερικό των αυτοκινήτων. Στην τετρακίνητη έκδοση, αναπτύσσει τελική ταχύτητα 215 χλμ./ώρα, μπορεί να επιταχύνει από 0 – 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ διαθέτει αρχιτεκτονική δομή ταχυφόρτισης έως και 230 kW που προσφέρει μικρούς χρόνους πλήρωσης ενέργειας σε ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Το Sealion 7 διαθέτει παγκοσμίως τον πιο πολύστροφο ηλεκτρικό κινητήρα μαζικής παραγωγής που μπορεί να λειτουργήσει με ταχύτητα 23.000 στροφών ανά λεπτό ή 400 περιστροφές ανά δευτερόλεπτο. Στον βασικό εξοπλισμό του μοντέλου υπάρχει επίσης μια αποδοτική αντλία θερμότητας, η οποία χρησιμοποιεί την απορριπτόμενη θερμότητα από το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης για τη μεγιστοποίηση της αυτονομίας, ιδιαίτερα σε χαμηλές θερμοκρασίες.

Το αμάξωμα έχει μήκος 4,83 μ. (μόλις 10 χιλ. μεγαλύτερο από το BYD Seal) και βασίζεται σε ένα διευρυμένο μεταξόνιο 2,93 μ. Ως εκ τούτου οι χώροι στην καμπίνα είναι μεγάλοι και άνετοι. Τα υλικά των επενδύσεων είναι premium με καθίσματα από δέρμα vegan ή Nappa. Διατίθενται δύο χρωματικές επιλογές εσωτερικού, που συνδυάζονται με τέσσερις εξωτερικές επιλογές χρωμάτων αμαξώματος.

Το νέο μοντέλο διαθέτει μια πλήρη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού (ADAS) και αξιοποιεί την αρχιτεκτονική e-Platform 3.0 για να προσφέρει δυναμικά χαρακτηριστικά συμπεριφοράς.

Η δομή Cell-to-Body συμβάλλει στην εξασφάλιση όχι μόνο πολύ υψηλών επιπέδων στρεπτικής ακαμψίας αλλά και χαμηλού κέντρου βάρους, ενώ η ανάρτηση είναι ρυθμισμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζει τον καλό χειρισμό και τον ασφαλή έλεγχο του οχήματος.

Η τετρακίνητη έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες διαθέτει το νέο σύστημα Intelligent Torque Adaption Control (iTAC). Λειτουργεί κατανέμοντας έξυπνα τη ροπή, χρησιμοποιώντας torque shift, μειώνοντας τη ροπή και εφαρμόζοντας ακόμη και αρνητική ροπή για να ελαχιστοποιηθεί η ολίσθηση. Αυτό βελτιώνει την ασφάλεια και την οδηγική εμπειρία.

Το Sealion 7 θα αρχίσει να πωλείται αργότερα αυτό το μήνα σε ορισμένες χώρες στην Ευρώπη, ενώ οι πρώτες παραδόσεις στους πελάτες αναμένονται πριν από το τέλος του 2024.

Κατά την έναρξη της γαλλικής έκθεσης η εκτελεστική αντιπρόεδρος της BYD, Stella Li, δήλωσε: "Ως η κορυφαία εταιρεία οχημάτων BEV και PHEV στον κόσμο, τα τελευταία 30 χρόνια, πάντα πιστεύαμε στη χρήση της καινοτομίας για να κάνουμε την τεχνολογία προσβάσιμη. Η καινοτομία είναι στο DNA μας και έχουμε τη μεγαλύτερη ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στον κόσμο, με περισσότερους από 102.000 μηχανικούς και 11 ερευνητικά ιδρύματα παγκοσμίως. Συνεχίζουμε να σημειώνουμε νέα ρεκόρ καθώς προχωράμε· τον περασμένο μήνα, ανακοινώσαμε ότι το 9.000.000o όχημα νέας ενέργειας βγήκε από τη γραμμή παραγωγής. Χρειάστηκαν 13 χρόνια για να φτάσουμε από το μηδέν στο ένα εκατομμύριο. Αλλά από τα επτά εκατομμύρια στα εννέα εκατομμύρια μας πήρε μόνο έξι μήνες".

 

 

BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV
BYD Sealion 7 SUV