Αποκαλύφθηκαν τα νέα ηλεκτρικά MINI John Cooper Works στο Παρίσι

Οι κορυφαίες εκδόσεις John Cooper Works των ηλεκτρικών MINI πραγματοποιούν την επίσημη πρεμιέρα τους στα πλαίσια της έκθεσης στο Παρίσι έχοντας στις αποσκευές τους όλα τα σύγχρονα συστήματα της εταιρείας μαζί με τη λειτουργία e-booster.

Η MINI της νέας εποχής προσφέρει εξηλεκτρισμένα μοντέλα με τις πιο πρόσφατες προσθήκες να είναι τα 3θυρα και 5θυρα (λέγε με Aceman) μοντέλα EV των κορυφαίων εκδόσεων John Cooper Works. Παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην γαλλική έκθεση και υπόσχονται εντυπωσιακές επιδόσεις και μοναδική αίσθηση οδήγησης.

Αμφότερα χρησιμοποιούν ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης με μοτέρ απόδοσης 258 ίππων και ροπής 350 Nm μαζί με μια μπαταρία με ενεργειακή χωρητικότητα 54,2 kWh (μεικτή). Λόγω βάρους η πεντάθυρη έκδοση John Cooper Works Aceman είναι πιο αργή (6,4'' έναντι 5.9'' της 3θυρης) στην χρονομέτρηση επιτάχυνσης 0-100 χλμ./ώρα μολονότι και οι δύο αναπτύσσουν τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.

Διαφορά υπάρχει και στην αυτονομία όπου το 3θυρο μοντέλο φθάνει έως τα 371 χλμ. ανά φόρτιση (κατά πρότυπο WLTP) ενώ η η 5θυρη περιορίζεται στα 355 χλμ. Όπως σε όλα τα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της MINI, έτσι και στις δύο εκδόσεις John Cooper Works υπάρχει λειτουργία boost που ενεργοποιείται από κουμπί πάνω στο τιμόνι.

Πρόκειται για μια λειτουργία όπου το ηλεκτρικό σύστημα παρέχει επιπλέον 20 kW ισχύος κυρίως για προσπεράσει και όπου αλλού χρειαστεί έξτρα δύναμη.

Από την άλλη, οι ειδικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση μεγιστοποιούν την αίσθηση go-kart και εξασφαλίζουν ευέλικτο χειρισμό. Ελαστικά υψηλής απόδοσης ενισχύουν την πρόσφυσης και στα δύο μοντέλα. Μαζί και αεροδυναμικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών για την 3θυρη έκδοση και 19 ιντσών για την Aceman. Τέλος, ένα ισχυρό σύστημα πέδησης εξασφαλίζει κορυφαία επιβράδυνση ακόμα στις πιο απαιτητικές καταστάσεις οδήγησης.

Το μοτίβο στο εσωτερικό είναι εμπνευσμένο από τους αγώνες. Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού JCW είναι επενδεδυμένα με μαύρο συνθετικό δέρμα με πολύχρωμο πλεκτό ύφασμα στους ώμους και κόκκινες διακοσμητικές ραφές.

Στα λοιπά στοιχεία της καμπίνας θα βρείτε μια πανοραμική ορορή και μια οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης με διάμετρο 240 mm. Ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να έχουν πρόσβαση στις ρυθμίσεις κλιματισμού, πολυμέσων, τηλεφώνου και πλοήγησης μέσω του κεντρικού οργάνου.

Σε ότι αφορά στην πλοήγηση το διαθέσιμο σύστημα παρέχει προαιρετικά υποστήριξη με τρισδιάστατη απεικόνιση εμφανίζοντας την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας, παρέχοντας πληροφορίες σχετικά με τις επιλογές στάθμευσης και πολλά άλλα.

Τα νέα μοντέλα διαθέτουν και ένα εκτενές πακέτο στοιχείων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης χρησιμοποιώντας 12 αισθητήρες υπέρηχων και 4 κάμερες περιμετρικής θέασης.

 

MINI John Cooper Works Electric και Aceman
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric
MINI John Cooper Works Electric