Στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Honda θα έχεις ήχο από Type-R (video)

Η Honda παρουσίασε λεποτμέρειες για τα μελλοντικά ηλεκτρικά της που θα ενσωματώνουν νέες τεχνολογίας και ήχους κινητήρων από κάθε μοντέλο που έχει φτιάξει μέχρι σήμερα.

Honda 0 Series πρωτότυπα
Honda 0 Series πρωτότυπα
Honda 0 Series πρωτότυπα
Honda 0 Series πρωτότυπα
Honda 0 Series πρωτότυπα
Honda 0 Series πρωτότυπα
Honda 0 Series πρωτότυπα
Honda 0 Series πρωτότυπα

Η Honda παρουσίασε συναρπαστικές λεπτομέρειες για τα μελλοντικά της πλάνα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση, κατά τη διάρκεια του 0 Tech Meeting 2024, το οποίο αφορούσε κατά βάση τη νέα σειρά μοντέλων 0 Series. Ωστόσο, μία συγκεκριμένη τεχνολογία είναι αυτή που τράβηξε τα βλέμματα των ενθουσιωδών.

Honda 0 Series πρωτότυπα

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε το Honda e Digital UX Concept, ένα σύστημα που θα επιτρέψει στα μελλοντικά της ηλεκτρικά οχήματα να προσομοιώνουν τα χαρακτηριστικά ορισμένων από τα πιο εμβληματικά μοντέλα της.

Honda 0 Series πρωτότυπα

Το Honda e Digital UX Concept που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, διαθέτει μια μοναδική διεπαφή στην οθόνη του infotainment. Tο σύστημα αυτό δίνει τη δυνατότητα στους οδηγούς να επιλέξουν ένα θέμα εμπνευσμένο από κάποια από τα πιο θρυλικά μοντέλα της Honda, όπως οι δύο γενιές του NSX, το Civic Type R και το S2000.

Για τους πιο φανατικούς φίλους της Honda, υπάρχει ακόμη και ένα προφίλ για το ιδιωτικό αεροπλάνο HondaJet. Αυτά τα θέματα προσαρμόζουν την οθόνη του αυτοκινήτου ώστε να μιμείται εκείνη του επιλεγμένου μοντέλου, παρόμοια με τον τρόπο που η Ford προσφέρει αναλογικά καντράν για το Mustang S650.

Honda 0 Series πρωτότυπα

Αλλά η διασκέδαση δεν σταματά εκεί, καθώς το αυτοκίνητο προσομοιώνει και τον ήχο του κινητήρα κάθε συγκεκριμένου μοντέλου.

Για παράδειγμα, αν επιλέξετε τον εικονικό κινητήρα F20C του S2000, όταν οι στροφές ξεπεράσουν τις 6000 rpm, θα ακούσετε το χαρακτηριστικό ουρλιαχτό του VTEC. Η Honda θα χρησιμοποιεί επίσης δονήσεις στην καμπίνα για να προσομοιώσει την αίσθηση ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, κάνοντας την εμπειρία πιο ρεαλιστική.

Αυτή η προσέγγιση είναι παρόμοια με αυτή που εφαρμόστηκε στην Hyundai Ioniq 5 N, με εξαιρετικά αποτελέσματα. H Honda παρουσίασε επίσης εικόνες ενός CRX και ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1 της Honda, οι οποίες όμως ήταν κλειδωμένες και δεν ήταν δυνατόν να ακοστούν οι ήχοι αυτοί.

Honda 0 Series πρωτότυπα

Ένας μηχανικός της Honda δήλωσε ότι ορισμένα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα στους πελάτες ως επί πληρωμή περιεχόμενο, κάτι παρόμοιο με το σύστημα Forza Car Pass στα βιντεοπαιχνίδια.

Για την πλήρη αξιοποίηση αυτών των ήχων κινητήρα, η Honda θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Hyundai, εισάγοντας εικονικές αλλαγές ταχυτήτων μέσω μοχλών στο τιμόνι. Η ιστοσελίδα "The Drive" αναφέρει ότι η Honda εξετάζει επίσης την περαιτέρω προσομοίωση των προηγούμενων οδηγικών εμπειριών μέσω της προσαρμογής του βάρους στο σύστημα τιμονιού by-wire, της ρύθμισης του πεταλιού και της μεταβλητής ανάρτησης.


Το σύστημα βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη, αλλά αν η Honda καταφέρει να πλησιάσει τα αποτελέσματα της Hyundai, ίσως έχει στα χέρια της μια τεχνολογία που θα κερδίσει τις εντυπώσεις των ενθουσιωδών οδηγών.

Πότε θα έχουμε την 0 Series

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Honda 0 Series, οι Ιάπωνες έχουν φτιάξει τον προγραμματισμό τους. Το 2026 θα βγει πρώτη μια έκδοση παραγωγής του Saloon concept, χωρίς τις τεράστιες πόρτες του concept. Θα ακολουθήσει γρήγορα ένα μεσαίου μεγέθους SUV και ένα SUV εισαγωγικού επιπέδου.

Το 2027 θα προστεθεί ένα μεγάλο SUV τριών σειρών θέσεων, ενώ ένα compact SUV θα ενταχθεί στην οικογένεια το επόμενο έτος.

Honda 0 Series πρωτότυπα

Tο 2029 έρχεται ένα ακόμη SUV που επικοινωνείται ως "μικρό SUV" προς το παρόν, το οποίο κατά κάποιο τρόπο δεν είναι ούτε entry-level ούτε compact. Τέλος πάντων. Ενώ το τελευταίο μοντέλο που διαφημίζεται αυτή τη στιγμή είναι ένα μικρότερο συμπαγές σεντάν για το 2030, ανεβάζοντας το σύνολο των 0 Series σε επτά.

Honda 0 Series πρωτότυπα

Αυτό που απουσιάζει επιδεικτικά είναι ένα supermini διάδοχος του Honda e - ίσως αναμενόμενο δεδομένου ότι οι πωλήσεις ήταν μια μεγάλη απογοήτευση. Αλλά δεν υπάρχει επίσης κανένα ηλεκτρικό "Civic" και κανένα hatchback. Και δεν υπάρχει επίσης κανένα σημάδι ότι τα sedan θα μετατραπούν σε wagon ή coupe.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network