Δείτε το πρώτο Tesla Cybertruck για την αστυνομία

Παρουσιάστηκε επισήμως το πρώτο περιπολικό Τesla Cybertruck και ήδη βρίσκεται στην υπηρεσία της αστυνομίας στο τμήμα κατά των ναρκωτικών.

Το Τμήμα Αστυνομίας του Irvine, στην Αμερική υποδέχτηκε επίσημα το Tesla Cybertruck στον στόλο του με ένα εντυπωσιακό βίντεο εμπνευσμένο από κινηματογραφικές ταινίες που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αν και το φουτουριστικό, αμιγώς ηλεκτρικό pickup truck δεν θα χρησιμοποιείται ακριβώς ως περιπολικό, το τμήμα το έχει εντάξει στη μονάδα του προγράμματος DARE (Drug Abuse Resistance Education), κατά των εμπόρων ναρκωτικών.

Στην ανακοίνωσή του, το αστυνομικό τμήμα τόνισε ότι το Cybertruck, εξοπλισμένο με ειδικό αστυνομικό εξοπλισμό από το UP.FIT τμήμα της Unplugged Performance, είναι έτοιμο να ανταποκριθεί εάν χρειαστεί. Ωστόσο, ο κύριος ρόλος του θα είναι η υποστήριξη της κοινότητας και η ενίσχυση του προγράμματος DARE, το οποίο στοχεύει στην εκπαίδευση και την εμπλοκή των νέων για την αντίσταση στη χρήση ναρκωτικών και τη λήψη θετικών αποφάσεων στη ζωή τους.

Οι φωτογραφίες που μοιράστηκε το τμήμα δείχνουν το Cybertruck πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα εργαλεία, υπογραμμίζοντας τις δυνατότητές του. Η ευρύχωρη σχεδίαση του οχήματος, η υψηλή του απόδοση, το ατσάλινο σώμα και η μακρά αυτονομία του το καθιστούν ιδανικό για αστυνομικές επιχειρήσεις. Ωστόσο, το τμήμα του Irvine επέλεξε να το διατηρήσει κυρίως για δραστηριότητες ενημέρωσης της κοινότητας αντί για τις καθημερινές περιπολίες.

Το τμήμα εξέφρασε την ενθουσιασμό του για τη νέα προσθήκη στη σειρά μοναδικών οχημάτων που χρησιμοποιούνται στο πρόγραμμα DARE εδώ και πάνω από τρεις δεκαετίες. Σύμφωνα με το IPD, οχήματα όπως το Cybertruck είναι καθοριστικής σημασίας για την έναρξη θετικών συνομιλιών και την ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ αστυνομικών και τοπικής κοινότητας.

"Αν και το πλήρως εξοπλισμένο όχημα δεν θα χρησιμοποιείται ως περιπολικό, μπορεί να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και να υποστηρίζει την κοινότητα όποτε χρειάζεται. Για πάνω από τρεις δεκαετίες, οι αστυνομικοί του DARE οδηγούν εντυπωσιακά και μοναδικά οχήματα που πάντα τραβούν τα βλέμματα και ενθουσιάζουν τους μαθητές. Το IPD πιστεύει στη συνεχή εκπαίδευση των μαθητών και είναι ένα από τα δύο μόνο προγράμματα DARE σε όλη την πολιτεία", ανέφερε το τμήμα σε ανάρτησή του.

Το IPD πρόσθεσε: "Το IPD επιδιώκει με πάθος μοναδικούς και καινοτόμους τρόπους για να συνδεθεί με την κοινότητά μας και τη νεολαία του Irvine. Αξιωματικοί με άλογα, συνεργασία με σκύλο υποστήριξης ή οδήγηση ενός μοναδικού οχήματος όπως το Cybertruck ξεκινούν θετικές συνομιλίες και προωθούν την αλληλεπίδραση με την κοινότητα".

Για να γιορτάσει την άφιξη του Cybertruck, το αστυνομικό τμήμα θα φιλοξενήσει εκδηλώσεις pop-up τις επόμενες εβδομάδες, προσφέροντας στους κατοίκους την ευκαιρία να βγάλουν φωτογραφίες με το εντυπωσιακό όχημα.