Λύθηκε το μυστήριο με τον ιδιοκτήτη του μοναδικού Pininfarina Battista Targamerica

Σε μια πλούσια και διάσημη συλλογή θα προστεθεί το μοναδικό Pininfarina Battista Targamerica που παρουσιάστηκε νωρίτερα φέτος γιατί αποκαλύφθηκε ο άνθρωπος που το παρήγγειλε.

Pininfarina Battista Targamerica

Ο Michael Jordan είναι τελικά ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης του μοναδικού Pininfarina Battista Targamerica που παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της φετινής εβδομάδας αυτοκινήτου στο Monterey.

Pininfarina Battista Targamerica

Το Pininfarina Battista Targamerica έκανε αίσθηση όταν έκανε το ντεμπούτο του στο "The Quail, a Motorsports Gathering", τον Αύγουστο. Η μεταφορά του Battista στον κόσμο των αυτοκινήτων με ανοιχτό ουρανό ήταν εντυπωσιακή απο μόνη της, ωστόσο αυτό που κίνησε περισσότερο το ενδιαφέρον ήταν η μυστικότητα γύρω από τον ιδιοκτήτη του οχήματος.

Μέχρι τώρα. Γιατί η μεγάλη αποκάλυψη έγινε με μια ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα της φίρμας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Η Pininfarina δεν κατονόμασε τον Jordan αλλά δημοσίευσαν μια φωτογραφία του να παραλαμβάνει το αυτοκίνητο, συνοδευόμενη από το hashtag "#goat".

Μάλιστα ακόμη και στην λεζάντα της εικόνας που δημοσιεύτηκε ο Jordan αναφέρθηκε ως ένας "πολύ καλός φίλος" της εταιρείας. 

Το Pinifarina Battista Targamerica είναι το δεύτερο ηλεκτρικό όχημα στη συλλογή του Jordan, σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα και ήταν αναμενόμενο πως ο Αμερικανός αργά ή γρήγορα θα προσέθετε ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη συλλογή του. 

Pininfarina Battista Targamerica

Το κομψό hypercar, που είναι "ξάδερφος" του Rimac Nevera, διαθέτει ένα σύστημα κίνησης με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες που παράγουν εντυπωσιακή ισχύ 1.900 ίππων και 2.300 Nm ροπής. Χάρη σε αυτή την ασυνήθιστα υψηλή ισχύ, το όχημα μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε μόλις 1,89 δευτερόλεπτα (κάτι που το έκανε το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο για ένα διάστημα) και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 357 χλμ./ώρα.

Το συγκεκριμένο Pininfarina Battista έχει φινίρισμα σε ασημί χρώμα, με μπλε και μαύρες λεπτομέρειες κατά μήκος του κάτω μέρους του οχήματος. Η αφαιρούμενη οροφή δεν είναι το μόνο που το διακρίνει από άλλα μοντέλα της φίρμας.

Διαθέτει επίσης πόρτες χωρίς πλαίσια για να φιλοξενήσει την τροποποίηση, καθώς και ένα σφραγισμένο πάνελ στη θέση του πίσω παραθύρου. Το εσωτερικό του αυτοκινήτου είναι επενδεδυμένο με δέρμα σε απόχρωση καφέ με μαύρες λεπτομέρειες και έχει προσαρμοστεί με έναν υγραντήρα πούρων για τον Jordan, ο οποίος είναι γνωστός λάτρης των πούρων.

Το Battista κοστίζει περίπου περίπου 2,35 εκατομμύρια ευρώ, αλλά μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτό το μοναδικό κομμάτι κόστισε στον δισεκατομμυριούχο ακόμη περισσότερο.

Η λατρεία του Τζόρνταν για τα aυτοκίνητα

Ο Jordan, ο οποίος είναι συνιδιοκτήτης της ομάδας NASCAR 23XI, ποτέ δεν έχει κρύψει την αγάπη του για τα αυτοκίνητα. Στην πραγματικότητα, φαίνεται πως κάθε λίγους μήνες ένα κομμάτι από τη γιγαντιαία συλλογή αυτοκινήτων του βγαίνει προς πώληση. Τα τελευταία χρόνια, ένα BMW 850i του 1991, μια Mercedes-Benz S600 Lorinser του 1996 και μια Mercedes-Benz SLR McLaren 722 Edition του 2007, που ανήκαν στον θρυλικό μπασκετμπολίστα, έχουν αλλάξει χέρια.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Best of Network